Kan du spire Flax frø?

July 18

Kan du spire Flax frø?

Flax frø er en av de mest populære helse mat valgene subtile nutty smaken kombinert med høye nivåer av omega-3 fettsyrer, som er anti-inflammatorisk og kan hjelpe bekjempe leddgikt og hjertesykdommer. Mens spise frøene kan gi deg med disse fordelene, velger noen å spire frø for flere greener legge til salater og sandwicher.

Spirende substrat

Den beste måten å spire flax frø er ved hjelp av en klut base, som vil opprettholde fuktighet mens ikke drukne lite frø i vann. Dette klut base, bruke to til tre papirhåndklær stablet oppå hverandre eller en cheesecloth med små hull. Hvis du bruker flere lag tørkepapir, kontroller at de er stabile slik at de ikke ta fra hverandre når du plukker dem opp. Mange hage sentre, barnehager og Internett-forhandlere tilbyr voksende kits for spirende frø som lin og wheatgrass. Hvis du bruker disse profesjonelle produkter, følg instruksjonene for produktet.

Start frøene

Nyt kluten i vann og deretter klemme ut slik at det er fuktig, men ikke gjennomvåt. Spre frøene ut på overflaten slik at det er minst 1/8 tommer mellom sidene; prøve å sikre at de ikke berører. Kluten i en dunkelt opplyst rom eller dekke dem med et håndkle å beskytte dem mot lys. Høy varme og lys kan lage frøene i stedet for spire dem.

Omsorg for frø

Lett tåke frø med ren, romtemperatur vann helst kluten føles litt tørr; frøene holdes fuktig å spire. Kontroller at du tåke dem lett, frøene er lys og vil enkelt rulle vekk under mye press. Du må også være forsiktig med å drukne frø eller vaske dem bort med vann. Sjekk frøene minst en gang per dag. Når du ser spirer bryte frø skrog, avdekke dem og plassere dem i et godt opplyst. Du kan utsette dem for noen sollys, men holde et våkent øye med fuktighetsnivået, som sollys vil tørke dem ut raskere.

Høsting spirer

Avhengig av frø og din omsorg, kan noen flax frø være klar for innhøsting innen en uke. Du vet de er klare når du ser spirer produsere rikt grønne blader, minst tre av dem. Høsting bare involverer trimming av spirer ved basen, like over klut. Du kan bruke disse spirer umiddelbart; Hvis du velger å henge på dem, forsegle dem i en plastpose og legg dem i kjøleskapet. De vil bare være bra for et par dager.