Kan du skille en Ivy rot ballen & gjøre to planter?

October 4

Kan du skille en Ivy rot ballen & gjøre to planter?

Mange innendørs planter, overføres ved røttene, inkludert bønn anlegget, peace lily, pilea, paraply plante og spider-anlegget. Men kan ikke ivy overføres ved divisjon, fordi ivy ikke produsere nye stammer ved foten av anlegget. I stedet vokser ivy fra én sentral rot eller trykk rot. Selv om ivy ikke er en god kandidat for overføring av division, er spre ivy ved å ta stilk borekaks en enkel og pålitelig metode. Overføre ivy i løpet av våren eller sommeren, når anlegget aktivt vokser.

Tar Ivy stiklinger

Klipp en 3 - til 6-tommers lengde på ivy fra spissen av en sunn stamme. Stammen må være lang nok til å ha minst tre til fem blader. Kuttet stammen rett under et blad.

Forbereder potten

Fyll en gryte med en potting media som gir god drenering, som en blanding av halvparten perlitt eller vermikulitt og halv grov, ren sand. Fukt potting media grundig med en sprayflaske og overflødige vannet renne før planting av borekaks. Potting media må være fuktig men ikke dryppende våt. Drenering hull i bunnen av potten er avgjørende.

Planting Ivy stiklinger

Dytte et lite hull i fuktig potting media med blyant eller liten pinne. Fjerne bladene fra bunnen halvparten av ivy stilk, og deretter plante nakne stammen i hullet. Fast potting media rundt stammen. Plante flere ivy stammer i en pott er akseptabelt, så lenge bladene ikke berøres. Eventuelt kan du dypp det kutte slutten av stammen i en tørr eller væske heie hormon like før planting. Men heie hormon ofte hastigheter heie, hormonet er ikke nødvendig.

Omsorg for Ivy stiklinger

Dekk potten med et ark med klar plast eller en plastpose. Sette potten på et varmt sted i moderat lys, men direkte sollys. Vann potting media når det blir tørr.

Etter Ivy røttene

Fjern plast fra potten når du ser ny vekst, vanligvis i ca tre til seks uker. Flytte eføy i sterkt sollys. Vann dypt når toppen av potting føles tørre. La potting media avløp før du plasserer potten på en drenering tallerken. Ikke vann igjen til toppen av potting media føles tørr. Gjødsle ivy hver måned om våren og sommeren. Bruk en flytende gjødsel for innendørs planter. Bland gjødsel etter etiketten anbefalinger.