Kan du sette flekken & polyuretan Over beiset tre?

September 1

Kan du sette flekken & polyuretan Over beiset tre?

Når du bestemmer deg for at i dag er dagen for å endre utseendet på farget møbler eller av farget tregulv, du har tatt det viktigste steget mot fullføringen av aktiviteten. Bestemme nøyaktig hva du ønsker å oppnå, er å legge til et friskt lag med polyuretan å legge glans, eller endre fargen på tre. Med høyre plan, noen verktøy, tid og vilje, du restain eller refinish din farget veden overflaten.

Betraktninger

Flekken og polyuretan kan brukes til tidligere beiset tre. Men hvis gulvet eller møbler har en tidligere belegg i polyuretan, må den fjernes før nye flekken. Flekk vil ikke trenge polyuretan, men flekken pigmenter blandet inn første strøk nye polyuretan vil litt endre fargen på tre. Hvis du ønsker å gjøre en betydelig endring i en mye lysere farge, er deretter stripping eller sliping nødvendig.

Stripping og sliping

Stripping er en kjemisk prosess å fjerne alle gamle slutt fra tre. Stripping er egnet for refinishing møbler, ikke tregulv. Fjern gamle finish fra tregulv med en makt sander. For å lette tregulv, krever fjerne alle gamle flekken sliping til opprinnelige tre.

Sliping møbler med intrikate utskjæringer og andre detaljer vil fjerne særegenhetene som gjør møbler interessant; stripping er et bedre alternativ.

Hvis målet ditt er å lette fargen på farget tre på møbler, er stripping første skritt. Avhengig av treslag og utbredelsen av gamle flekken, bleking og tetting kan være nødvendig.

Før du bruker stripper, tørke ned av tre flater med terpentin å fjerne alle voks og polish. Dette vil forstyrre utbredelsen av stripper.

Bruke strippere i et godt ventilert område, og dekker etasjer med aviser og drop kluter. Les alle retninger og forholdsregler stripper etiketten. Noen strippere er brannfarlig; forsiktige. Beskytt huden og øynene da bruker og fjerner strippere. Arbeide i små områder; gjelde ikke stripper for hele tre overflaten. Stripper som tørker på veden øker vanskelighetene med å fjerne den gamle finishen og kan discolor tre. Følg etiketten instruksjonene for tiden å tillate stripper å trenge, og deretter fjerne den som anvist.

Bleking

Bleach tre flater hvis du ikke liker fargen på tre etter stripping eller hvis du ønsker å fjerne mer gjenværende flekken fra treet.

Enten bruke produsert tre blekemiddel eller lage din egen ved å legge til fire unser klesvask blekemiddel til en gallon av vann. Børste blekemiddel på veden overflaten, la bleke arbeide for to minutter, og deretter vaske overflaten med rent vann. La skogen for å tørke for 24 timer. Fjern noen grå eller hvitaktig rester med veldig fine stålull før nye flekken eller ferdig.

Selfangere og fyllstoffer

Selfangere brukes på tre flater produsere en selv farge når flekken brukes. Selfangere også forhindre blødning flekken i programmet tømmer polyuretan finish. Noen flekker på markedet i dag er selvtettende og krever ikke en separat sealer program. Sjekk etiketten på flekken valgt, eller kontakt megler når du kjøper flekken.

Fyllstoff gir en jevn, selv overflate på åpen-grained tre som eik, valnøtt og mahogni. Valget om ikke å bruke fyllstoff er ditt. Ledige woods har litt hevet områder i overflaten; fylt skogen er flat og jevn. Bland filler med flekken, oppnå både fylle og flekker i ett program.

Flekker

For å avgjøre hvis du ønsker å flekken forberedt på veden overflaten, gjelder vann eller mineral ånder i et skjult lite område og sjekke fargen. Denne testen viser hva tre vil se ut med bare et lag med klart polyuretan brukes uten flekker.

Flekker er tilgjengelig i tre typer: pigmentert oljebasert tørke flekker, gjennomtrengende olje flekker og vannbasert flekker.

Pigmentert olje flekker er ugjennomsiktig og skjule korn mønster av tre.

Gjennomtrengende olje flekker suge i skogen og tillate flere av korn mønsteret sees.

Vannbasert flekker er de klareste og mest transparente av alle flekker; men disse flekker er beregnet på nytt treverk som aldri har blitt farget eller tregulv pusset til Bart tre.