Kan du Sand ujevnheter på keramiske fliser?

October 17

Grove kutt eller nipped keramiske fliser har nesten alltid skarpe kanter å håndtere. Spesielt nipped kanter vil ikke bare være skarpe men taggete også, og for alle praktiske formål, de trenger å være glattet over - om ikke for sikkerhets skyld så for det estetiske utseendet. Når du er sliping eller nipping keramiske fliser, er det viktig å ta forholdsregler for å beskytte øynene.

Manuelt sliping

Jo grovere kanten på den keramiske flisen, lavere grus av sandpapir for å jevne den ut. Bruk 60 eller 80 grus for startere, bare til kjedelig kanten eller flate serrations Hvis ruten har vært nipped. Når kanten har blitt sløvet, jobbe deg opp til 200-korns slipepapir og deretter 400-korns slipepapir til polsk kanten for maksimal glatthet.

Makt slipe

Du kan også få gode resultater med en roterende sander for kurver og et belte sander for flat kanter. Makt slipe også begynner med en lavere-korns slipepapir, men du må bruke forsiktighet siden bruker makt vil sand av mye mer flis raskere enn å gjøre det for hånd. Bruke lett trykk ved makt, kontroll kanten etter hver pass. Når skjerpet kanten er fjernet, begynn å polere det med 200-grus og deretter 400-korn papir, bruke strøm, eller manuelt polering det med hendene.

Innlevering ned kanten

Mange typer filer er laget til å sand ned keramiske fliser kanter. Fordi de er allerede montert et håndtak, gir de mye bedre kontroll enn å bruke en makt sander. Filer er perfekt for sliping buede kanter og kan finnes i en rekke grits eller grov.

Alternative metoder

I en knipe, kan en betongplate eller sement blokk brukes til å sand ned den grove kanten av en keramiske fliser. Du må holde flis selv og skyv det frem og tilbake over skive eller blokk. Dette fungerer bare for rette kanter. Men er det en effektiv måte å fjerne skarpe og potensielt farlige kanten fra noen keramiske fliser.