Kan du reparere en bordplate som er finér?

April 17

Kan du reparere en bordplate som er finér?

Finér er et tynt stykke tre skiver eller skrelles fra en logg med så eller spesielle cutting maskin. Det brukes til toppen møbler, inkludert tabeller, kommoder og skrivebord. Det er festet til tre med sterk klebing. Mens finér er en god beskyttende barriere for den naturlige tre under den, delikat byggingen gjør det mottakelig for peeling, dele og curling forårsaket av fukt og alder. Du kan reparere det med et minimum av verktøy og materialer.

Verktøyet og materialkrav

Nødvendige verktøy og materialer er felles. Du trenger en barberhøvel cutter eller boks cutter, som er en liten håndverktøy som holder en single-kant razor blad i den ene enden til nøyaktig kutt gjennom ferniss. For å fjerne rusk under gamle ferniss, bruk en tannpirker eller nålen, sammen med en tynn blad kniv å skrape under dekket uten å forstyrre den omkringliggende god finér. Bruk en husholdning jern for å bruke varme til den reparerte finér. For store reparasjon prosjekter trenger du en visepresident å holde store erstatning brikkene på plass mens de tørker. Andre nødvendige materialer inkluderer pergament papir, snekkers lim og maskeringstape.

Peeling og Curling reparasjoner

Hvis gamle finér overflaten er intakt men peeling eller curling av veden overflaten under den, rense ut smuss og støv under den. Legg et stykke pergament papir på peeling overflaten og kjøre et varmt jern over det til den opprinnelige lim flytende og blir tacky. Bruk en tørr jern, som steam kan discolor ferniss. Plasser en tung bok på reparasjon og la det tørke. Hvis dette ikke koble ferniss, dekk området med maskeringstape å beskytte den mot limet som kan sive ut under reparasjonen. Bruke limet under delen skrelles og spre den med en gammel kniv eller tynn, glatt trestav. Plasser ferniss på plass, dekke det med pergament og Plasser en tung bok på før det er grundig tørket.

Reparere delinger og bobler

For finér som er splittet i skjøtene, grundig ren området under splitt med en tannpirker og bruk det klissete siden av et stykke maskeringstape for å plukke opp de minste partiklene. Dekke kantene av splitt med maskeringstape å beskytte ytre ferniss fra lim og bruke limet under delingen, trykker ned å jevnt distribuere den. Etter at det overholder, fjerne av maskeringstape, tørke av overflødig lim. og dekk med en tung bok å la tørke. For å løse bobler, dekker hele boblen med maskeringstape og deretter forsiktig brast boblen med barberhøvel kniv. Fjerne overflaten smuss, bruke lim, flat boblen og fortsette med delt reparasjonsprosedyrer.

Store reparasjoner

Erstatte store deler eller hele bordplater krever kjøpe nye finér i en møbelforretning for reparasjon. Fjerne skadede ferniss og lett sand tre under å gi den en litt grov tekstur som vil bedre følge med den nye finér. Beskytte tabellkanter med maskeringstape før dekker bordet med lim og plassere den nye ferniss på toppen. Glatt ferniss med en rullende verktøyet eller hendene å fjerne luftbobler. Sikre ferniss rundt tabellkanter med laster og dekke sentrum med tunge bøker. La nye ferniss satt i minst 24 timer, ofte sjekke det og jevne ut bobler i de første timene av herding.