Kan du plante tomater Vines?

April 26

Kan du plante tomater Vines?

Som en plante, kan en tomat vinranke være plantet i vekstsesongen. Om dette er en god idé er et annet spørsmål. Hvis en transplantert plante ikke vokser riktig eller produsere frukt eller blomster i mengder det kan ha hvis venstre unmolested, er deretter transplanting ikke verdt innsatsen. Stiklinger kan være transplantert gjentatte ganger, men en gang i bakken, de tar ikke vennlig å flyttes.

Tomat plante typer

Det finnes to typer tomatplanter: Determinates og indeterminates. Determinate varianter produsere blomstrer på endene av anlegget stammer. Dette stopper stammen fra å vokse, og produserer en bush-lignende tomatplante. Indeterminates, men produserer blomstrer på sidene av vintreet, så vinrankene aldri slutte å vokse gjennom hele sesongen og produsere frukt mer eller mindre jevnt over hele vekstsesongen før den første frosten.

Determinates

Fordi determinate varianter produsere frukt samtidig, med mindre du er transplanting ganske tidlig og har nok tid igjen for dem å lage en full avling, finner du det ikke er verdt innsatsen. Transplantasjon sjokk kan tilstrekkelig forsinke blomstrende eller frukt produksjon som oppstår i varmen av sommeren. Tomatplanter produserer ikke lycopene og karoten, kjemikalier som modnes frukt, ved temperaturer på 90-tallet. Hvis natt temperaturer ikke gå under 85 grader lenge nok slik at anlegget for å produsere nok lycopene og betakaroten grønn frukt kan ta for lang tid å modne og råtne på vintreet. Hvis determinates glipp av deres høstingen, de ikke produserer mer frukt.

Indeterminates

Fordi indeterminates fortsette å produsere gjennom hele sesongen, kan vintreet overleve varme og fortsette å produsere tomatene i høst måneder. Dette gir dem å komme seg fra å være transplantert og produsere en andre avling etter at nettene begynner å avkjøle igjen. Indeterminates er de beste kandidatene til flyttes etter at de er i bakken.

Beholder Transplanting

Transplanting er vanskelig. Hvis flytte en beholder tomatplante til en større beholder eller i bakken, må bruke en kniv eller tynne barberblad for å løsne roten ballen fra veggene i beholderen. Sett i nye beholderen eller i et hull i bakken med masse myk jord. Mulch rundt røttene så jord vil holde fuktighet, men tillate gratis drenering. Jord må aldri bli våt. Beholder tomat røtter er oppvarmet av potten. Vanning kan nesten daglig være nødvendig å holde jorda tørker ut.

Hage Transplanting

I bakken, kan anlegget rot ballen bli ganske store og strekker seg ut tidligere av anlegget og godt ned i jorden. Grave opp alle rot ballen og anlegg i større hull på den nye plasseringen. Det nye området må være godt drenert og få mer enn seks timer med sol per dag. Fyll rundt røttene med organisk rik jord mulch å holde fuktighet. Dypt vann det nye anlegget.

Gjødsel

En banan skallet i hullet med transplantasjon vil bidra til anlegget har masse kalium senere når blomstrer satt og begynne å produsere frukt. Gjødsle først med en 8-32-16 eller 6-24-24 tomat-spesifikke gjødsel vannet i. Gjødsle igjen etter 15 dager og etter at som anbefalt av produsenten. Vær forsiktig at tomatplanter ikke får mye nitrogen. Høy nitrogen nivå i jord kan betydelig hindre veksten av planter, blomster og frukt.

Sesongen Transplants

Tomater er ettårige, vokser naturlig fra frø hver vår. Selv om din Vintrene er milde eller du klarer å transplantere vinrankene innendørs på slutten av vekstsesongen, vil de aldri produserer en full avling av tomater. Starte nye hver våren med nye planter.