Kan du plante et frø fra en sitron?

August 2

Frø fra sitroner kjøpt på en matbutikk vil spire og vokse, men det er neppe en høst vil noensinne bli realisert, minst sju til 15 år. De gjør imidlertid nydelig houseplants med skinnende grønne blader som ovale. Noen kan vokse bare en fot eller så høy mens andre kan nå taket og, når moden, kan selv blomst med blomster i vinter. Sitron planter er lett utdannet som bonsai og Meyer sitron er trolig best å bruke siden anlegget vil bli mer kompakt.

Frø forberedelse

Frøene skal behandles og plantet rett etter at de er tatt fra sitron. Hvis de tørke ut, vil de ikke spire. Frøene skal vaskes for å fjerne sukker som kan klamre seg til dem. Sukker tiltrekker sopp, som vanligvis dreper anlegget.

Planting

Fylle små potter med sterilt potting jord og presse frø 1/2 tommers dyp, fukt og dekker hele potten med en plastpose. Vanndråper skal samle på bag. Hvis ikke, bare spray overflaten av jorden med litt mer vann og gjenopprette. Plasser frø potter i et varmt sted å spire. Toppen av kjøleskapet er det perfekte stedet. Frøene trenger ikke sollys til de spire.

Omsorg

Holde jorda fuktig, men ikke våt. Når frøene spire, sette dem i et område hvor de får minst tre timer med fullt sollys per dag. Sitron planter trenger mye lys når de vokser. Du må vokse lysene hvis de ikke kan få minst 12 timer sollys per dag. Holde jorda jevnt fuktig og tåke planter hver dag. De krever mer fuktighet enn mest innendørs områder kan gi så sette grus i en skuff og plasser potten på. Tilsett vann til skuffen regelmessig for å øke fuktighet. Pop hele anlegget i dusjen til tider og våt den ned. Dette vil holde bladene blanke og lyse. Hvis dette ikke er mulig, tørk bladene med en myk klut eller svamp regelmessig. Bruke 20-10-10 vannløselige gjødsel en gang i slutten av vinteren, fra begynnelsen og slutten av sommeren.

Annen informasjon

Eldre planter kan produsere frukt, men pollinering er nødvendig. Plass dem utenfor i varmt vær så insekter kan gjøre pollinering eller bruke en pensel til å ta pollen fra en blomst og plassere den på en annen. Den perfekte temperaturen for en sitron anlegget er rundt 70 grader Fahrenheit dagen til 55 grader om natten. Hvis temperaturen går under 54 grader, vil anlegget gå inn dormancy.