Kan du plante en poppel gren & vil det Regrow?

August 10

Kan du plante en poppel gren & vil det Regrow?

Stem borekaks representerer en av de raskeste måtene å vokse et tre og metoden kan du gjengi en etablert treet uten å vente på spiring. Poppel trær, som mange andre løvtrær, kan overføres fra bartre eller løvtre borekaks. Avdelinger eller stiklinger er ideelt for ny vekst og må plasseres i jord raskt for å hindre uttørking, som kan drepe levende vev og hindre heie. Hvis utført med omhu, kan du lett fjerne og rot en poppel gren, som vil vokse til et nytt tre.

Borekaks

Heie stammer og små greiner av poppel trær er en pålitelig metode for forplantning. Yngre trær tendens til å produsere de beste heie resultater. Ved å fjerne stammer deler og plassere dem i en voksende medium, skuddene sender deres vekst i roten produksjon, bidro sammen med masse fuktighet og kanskje et rooting hormon. Denne prosessen med overføring er noen ganger referert til som "kloning", fordi motsetning frøplanter, stilk borekaks utvikler i planter med samme genetiske makeup som overordnet anlegget. Velg trær som er sunn og fri for sykdom, og kutte stilkene som er 4 til 8 inches lang, med noen blader knyttet.

Gran stiklinger

Velg Gran borekaks for fjerning fra poppel trærne om sommeren. Disse borekaks består av myke, ny vekst som bare begynner å stivne og modne. Slike filialer fest når bøyd, og viser både nye og gamle blad vekst. Disse skudd er møre og bør holdes fuktig å hindre at de tørker ut. De pleier å rot raskt.

Løvtre stiklinger

I høst, vinter eller tidlig på våren, fjerne løvtre borekaks fra poppel treet. Disse stammer er modne og fullt sovende. I motsetning til Gran borekaks er de ikke i en aktiv tilstand av vekst. Tre er fast og stive, motstå brekkasje. Denne tre pleier å være eldre enn ett år, og kan ikke rot så lett som skyter nye vekst. Hvis du fjerner en stor hardvedgulv kutte, kan det være delt inn i mindre borekaks, 4 til 6 inches i lengde.

Vellykket heie

Unngå å velge skyter med blomster eller knopper på dem, som de er i en fruktdannelsen skal skje modus, snarere enn den vegetative modusen ideelt for heie. Velg stammer med noen blader, men fjerne noen av bladene å bevare energi til røttene. Dypp det kutte slutten i et rooting hormon for best resultat. Plasser i potting jord og holde fuktig. Det er viktig å ikke tillate borekaks tørke. Tillate røtter til fullt ut å etablere før transplanting til den endelige plasseringen. Bruk skarp saks eller en kniv til rent kutt, og sterilisere bladet for å hindre spredning av sykdommer.