Kan du plante dekorativ paprika fra frø?

May 7

Kan du plante dekorativ paprika fra frø?

Dekorativ paprika opprette et visuelt interessant element blomsterhagene, grenseområdene og utendørs oppholdsområder. Dekorativ paprika holdt i en container, og gjør levende houseplants å krydre mørke vinterdager. Dekorativ paprika dyrkes for sine små, fargerike frukt og interessant løvverk farger. Alle dekorativ peppers er spiselig, men noen er så varmt at noen kokker vare å våge det. Vokser dekorativ paprika fra frø er en rimelig og pålitelig måte å fylle hage og plantasjeeiere med denne eksotiske ser dekorativ.

Frø og Seed samler

Innhenting av frø er første skritt for å vokse pryd paprika fra frø. Bestille frø eller kjøpe dem gjennom en barnehage eller plante butikk er den enkleste metoden. Samle frø fra etablerte planter. La dekorativ paprika på anlegget for å tørke og høste dem når de begynner å rynke litt. Klippes fruktene og fjerne frøene. La dem tørke for en uke på et papirhåndkle før planting. Bruk hansker når du håndterer varme dekorativ pepper frø og frukter og unngå rubbing øynene; Brenn vil være uutholdelig.

Forberede og Planting av frø

Starte frø innendørs i en frø-Start flat eller en beholder. Bruk potting kompost eller frø-Start blanding til forplantning fylles. Sett blandingen i en bøtte og blande den med vann til det er fuktig og smuldrete under fingrene før fylle skuffene. Plasser pepper frøene 1 tomme fra hverandre på jord blanding og plassere skuffen i et solrikt område. Holde jorda mellom 75 og 80 F å stimulere spiring. Dekorativ pepper frø ta tre til fire uker å germinate og spire så planlegge og anlegg i slutten av vinteren hvis de skal gå inn i hagen våren.

Heve Seedlings

Flytt pepper seedlings i personlige 4-tommers Potter når de har modnet til om lag 3 inches høy. Bruk potting jord i Potter og transplantere nøye for å unngå skade unge utvikle rotsystem. Holde dekorative pepper frøplanter i et solrikt sted og holde dem rundt 75 grader Fahrenheit. Bruk den første dosen av gjødsel når de er 6 til 8 inches høy med en allsidig gjødsel. Se etter en som har 5-5-5, 8-5-5 eller 10-10-10 tall på pakken. Bruke gjødsel når en måned mens seedlings utvikler.

Planting

Plante dekorativ pepper seedlings utendørs når været varmes og siste frost har passert. Ikke anlegget for tidlig; Peppers er delikat planter hva vil dø hvis utsatt for frost. Vent til natt temperaturer er over 60 grader Fahrenheit og dagene begynner å komme inn i 70 og 80. Plante dekorativ pepper planter i full sol. Bruk dem til å krydre en blomsterhage, opprette en interessant kantlinje eller legge til farge på vegetabilske oppdateringen. Plantet i beholdere, trives dekorativ paprika på en varm og solrik patio eller dekk.