Kan du kutte orkidé stammen når det er ingen flere blomster?

February 3

Kan du kutte orkidé stammen når det er ingen flere blomster?

Noen varianter av orkideer, som møll orkideer, blomstre flere ganger på samme innsamlingslageret. Noen orkideer blomstrer bare én gang per stammen. Om du klippe stammen etter blomstrer er borte, avhenger av hvilken type orkidé det er.

Å bestemme hvilken Type orkidé

Hvis orkide planten har en pseudobulb---en oval vekst ved foten av bloom innsamlingslageret---det sannsynligvis blomstrer en gang per stammen. Denne kategorien inkluderer oncidium, miltonia, cattleya og zygopetalum familiene til orkideer. Hvis orkidé har blader nederst på anlegget som framgår stammen, den sannsynligvis en tøffel eller møll orkidé, som igjen kan blomstre fra samme stammen.

Kutte ikke-Reblooming orkideer

Hvis orkideer er en av de mange som blomstrer når per stammen, stammen bør beskjæres tilbake. Riktig tid å trimme stammen er etter den har tørket. Orkideer er mottakelige for virus, så bruk bare steriliseres blader å trimme anlegget vev.

Kutte Reblooming orkideer

Phalaenopsis har noder på stammen ligner asparges. Når en phalaenopsis fullført en blomst syklus, bør stammen kuttes halvveis ned til 1/4 tommers over en node. Noen tøffelen orkideer (paphiopedilums) er sekvensielle bloomers, viser en blomstre samtidig i mer enn et år. Det ville være et tap å kutte denne typen for tidlig.