Kan du kutte en Rose Bush før vinteren?

September 27

Kan du kutte en Rose Bush før vinteren?

Beskjæring tilbake roser eller noen andre woody busk i sent falle i forberedelse for en kald vinter er en dårlig råd strategi. Beskjæring oppretter sår som krever energi å callus før vinteren fryser i og noen korte bout av varmt vær oppfordrer knopper å spire. Du kan beskjære bort død steg canes året, men gjennomføre ikke store beskjæring oppgaver på roser fra høsten til slutten av vinteren.

Sent sesongen beskjæring hensyn

I de fleste i USA, som i US Department of Agriculture hardførhet sonene 4 til 9, trimming tilbake villfaren eller rubbing steg canes i August eller begynnelsen av September gjennomførbart. Det er også et passende tidspunkt å fjerne noen syke anlegget vev overskriften i de kjøligere månedene i høst. Ikke sviske tilbake rose busker høsten i påvente av den kommende vinteren. Det eneste unntaket til denne regelen er klatring roser. Bare redusere lengden på de lengste klatring steg canes å knytte dem til espalier og hindre vinter vind pisket canes og slite i bryte planterøttene.

Dårlig effekter av beskjæring før vinteren

Gjennomføre alvorlig beskjæring eller kutte ned høyden på roser i sen høst eller tidlig på vinteren setter sovende plantene på en ulempe. Når vinter kalde invaderer området, ta den ytterste kvister og knopper Hovedtyngden av skadelige effekter. Avdelingskontorer tips dø tilbake fra kalde før lavere, tykkere steg stokk baser. Beskjæring tilbake roser før vinteren eksponerer mer lavere, større grener og knopper til direkte eksponering for subfreezing temperaturer. Selv i subtropiske områder som Southern California eller South Florida, unngå beskjæring roser ut tidlig på vinteren som en uvanlig vinterens frost vil drepe nye anbudet bladene og knopper.

Når du skal beskjære

Den ideelle tiden å beskjære roser hvert år, avhenger av bredde og høyde. Beskjære roser i slutten av vinteren til våren like før noen sovende knopper svelle og nye blader springer. Et standard amerikansk uttrykk er å beskjære roser når forsythia bush blomstrer. I sørstatene, USDA sonen 6b gjennom 8, som oppstår i mars. I Nord steder i USDA soner 3b gjennom 6a, forsythia blomstrer i tidlig til midten av April. I subtropiske strøk, USDA soner 9 og 10 beholde roser ofte blader og sparsom blomster om vinteren. For økt styrke, sviske roser i slutten av januar til midten av februar hvert år. Anlegget responsen er tettere løvverk og økt blomstrende etter 1 April.

Overwintering problemer

I USDA soner 3, 4 og 5, brutalt kaldt, vind vintrene tendens til å forårsake betydelig mer stokk dieback. Ekstra beskyttelse gartnere grøft deres roser og dekke dem med jord og tykk mulch vinteren. Du kan eventuelt hauger av jord og blader beskytte den nederste tredjedel av rose bush, hindrer kaldt i å drepe de nederste knoppene nær rose plante base. Når tekstbryting steg canes eller fikse roser for vinteren, ikke beskjære canes tilbake hardt. Men gjør lett trimming å inneholde eller redusere anlegget størrelser i jord grøft eller haugen winterizing prosjekter enklere.