Kan du dele anlegget Coral bjeller?

April 8

Coral bells, eller Heuchera sanguinea, er planter elsket av gartnere for deres lille korall-fargede klokkeformet blomster. Plante oppdretter har innført mange nyere kultivarer med attraktive løvverk farger og former. Tracy DiSabato-Aust, forfatter av "The Well-Tended flerårig Garden," sier at koraller bjeller kan kreve divisjon hver ett til tre år.

Fordeler

Som alle flerårige planter, koraller klokkene er sunneste og produserer de fleste blomstrer når planter er unge og røttene har plass til å spre. Hvis det er aldri delt, blir en korall bjeller plante mindre og mindre, til slutt forsvinner.

Beste tid for divisjon

Coral bell planter kan deles enten våren eller tidlig i høst, men fordi røttene er grunne, våren divisjon vil gi unge planter tid å etablere seg før vinteren. En plante krever divisjon når midten av anlegget har mindre blader eller når blomster er mindre og svakere stilker.

Hvordan dele Coral bjeller

Selv om noen større planter som dag lily og peon kan deles med en spade, coral bell planter og røtter er mer delikat og skal skilles nøye for hånd. Plante nye divisjoner av anlegget i jord med kompost, holde dem godt vannet før de blir etablert.