Kan du bruke kutt frukt treet lemmer å vokse frukt?

May 27

Kan du bruke kutt frukt treet lemmer å vokse frukt?

En kuttet frukt treet lem vokse ikke frukt direkte, men det kan brukes å vokse et nytt tre som vil gyte frukt over tid. Lem kuttes på riktig måte og til rett tid med hell overføres treet, og suksess er ikke garantert.

Borekaks

Pode og spirende er de vanligste måtene å overføre nye frukttrær, ifølge University of California Master Gartner programmet. Men er borekaks et levedyktig alternativ. Når du skal ta kutte avhenger av frukt treet. Ta Gran borekaks fra treets ny vekst i våren eller tidlig sommer, semi Gran borekaks fra modne vekst tidlig i høst og løvtre borekaks fra sovende vekst. Ta borekaks fra slutten av en lem, rett under en stilk-node.

Heie

Borekaks kan ikke være plantet direkte i bakken og forventet å trives. De må nurtured i riktig miljø. Støv det kutte slutten av lem med heie hormon pulver for å bedre sine sjanser av overlevelse. Plante den i en mellomstor kjele, potting jord blandet med kompost og nitrogen-rik gjødsel. Vann det regelmessig slik jord holdes fuktig, men ikke helt gjennomvåt. Skjæring vil sakte utvikle røtter, og etter et år med vekst bør være klar for transplanting utendørs.

Transplanting

Velg et område å transplantere kutte som er fri for tunge vegetasjon så sapling har plass til å vokse uten rot kvelning. Grave et hull igjen halvparten så stort som på treet med rotsystem. Transplantasjon treet nøye. Pass på ikke å haug eller skade røttene. Gjødsle månedlig for det første året, vedlikeholde en fuktig jord rundt treet og holde unna dyr som kan skade treet før det er frisk nok til å overleve på egen hånd.

Frukt

Det tar noen år for nye treet å bære frukt, avhengig av treet. Trær som Gros fra en klippe vil vanligvis bære frukt lik sin modertre i smak og farge. Den første års høsten vil ikke være sterk, og de fleste av frukt vil være små og uspiselige. Det tar tid for frukttrær å bli produktiv, slik tålmodighet og omsorg er nøkkelen til vellykket overføring.