Kan du bruke jord i en jord-boksen?

October 30

Kan du bruke jord i en jord-boksen?

"Jorden boksen" er en innendørs voksende system. Boksen er utformet for å gi det meste av nødvendige betingelser for å opprettholde grønnsaker inni den. I motsetning til andre systemer inkluderer det ikke en hele spekteret lys så det må være i nærheten av et vindu. Boksen er ikke hydroponic og bruker en jord blanding for miniatyr-hager for å vokse i.

Potting blanding

Jorden boks voksende systemer bruker en vanlig blanding av ingredienser for medium deres jord. Potting mix består av torv moss, vermikulitt og perlite. Når torv moss har blitt tørket, blir hydrofobe og vanskelig å våt. Jorden inneholder potting blanding en wetting agent å gjøre det enkelt for vann å dempe jord. Vermikulitt øker vann-holding capacity potting mix og hjelper hold næringsstoffer i jordsmonnet. Perlite gjør mix mindre tett og lar røttene å trenge dypt ned i jorda.

Organisk Mix

Jorden boksen tilbyr også en organisk potting blanding. Denne blandingen er det samme som det normale utvalget men uten vermikulitten. Organisk blandingen har også en organisk wetting agent. Standarder for vokser organisk varierer. Det kan ikke være nødvendig å ha en økologisk potting jord for å ringe dine grønnsaker "organisk vokst" Siden organisk blandingen ikke har vermikulitt, vil det ikke beholde så mye vann som standard jorden potting blanding. Dette betyr planter dyrket i organisk mix må bli vannet oftere.

Gjenbruk jord

Jorden for jord, organisk eller vanlige, kan være brukt seks til åtte ganger. Dette betyr at samme jord kan brukes å vokse seks til åtte avlinger innendørs grønnsaker. Avhengig av klimaet der du bor, betyr dette jord skal siste seks til åtte år. Etter åtte år, jord er utslitt, og torv mose, vermikulitt og perlite har brutt ned. Jord vann holde kapasitet trolig er redusert, og wetting agent ikke lenger fungerer. Det er greit å sette dette materialet i en utendørs hage, men det er ikke lenger egnet for innendørs voksende.

Innendørs voksende

Det er viktig å holde riktig mengde vann på innendørs planter. Innendørs hager har ikke dyp jord, er vann raskt oppbrukt. Vegetabilsk planter kan bli svært store. Når en stor plante vokser i en liten beholder, må det være vannet hver dag. Over-vanning er også et mye større problem enn i en tradisjonell. På grunn av den lille mengden jord i en innendørs voksende system, er det lettere mettet. Mettet jorden, kan hvis ikke tømmes skikkelig, kvele en planterøttene. Alltid føle soil vite hvis en innendørs anlegg må bli vannet.