Kan du bruke en lysdemperbryter på en takvifte?

November 15

Dimmer brytere brukes tradisjonelt for nedtoning lys. Men siden de kontrollere hvor mye strøm du sender til en elektrisk enhet, de kan også tjene andre funksjoner, som kontrollerer hastigheten på en takvifte. Den enkleste måten å wire en lysdemperbryter slik at de fungerer med din fan er å erstatte bryteren veggen.

Sikkerhet

Det er ingen grunn til å bekymre seg om elsikkerhet med riktig installert dimmer bryter. Dimmer brytere er utformet for å håndtere den samme strømforbruk som vanlig, så en takvifte ikke presentere noen overbelastning.

Installasjon

Installere nye dimmer bryteren er ikke komplisert. Ledningene er den samme som for vanlig lys brytere, og det er mange "hvordan" til bøker og elektroniske ressurser som dekker jobben. Men hvis du er usikker på om du vil gjøre jobben selv, ansette en kvalifisert elektriker. Hvis du velger å gjøre jobben selv, husk å slå av strømmen på strømbryter panel før du begynner å unngå elektrisk støt.

Operasjon

Avhengig av bryteren dimmer, kan du rotere en knott eller flytte en skyveknapp variere hastigheten på viften. En viktig notat: mange fans har trekk kjede eller bryter som styrer motor hastigheter. Tre-trinns fans er normen. Eksperimentere med innstillingen for viften og plasseringen av bryteren dimmer å finne hvilken kombinasjon fungerer best for deg.

Fordeler

En lysdemperbryter vil gi deg mye større kontroll over din takvifte hastigheter. Så enten du trenger en stiv kuling for kjøling eller mild luftsirkulasjon for oppvarming, vurdere å legge en dimmer bryter for din takvifte.