Kan du beskjære en japansk Split Leaf lønn?

November 18

Kan du beskjære en japansk Split Leaf lønn?

Japanske avlet selektivt maples århundrene lacy bladene og mange farger av den japanske split-leaf lønn. Dette er små trær, strekker seg fra 15 til 25 fot med en lik spredt. Lys pruning og knipe hjelpe dem å holde sine åpne figurer. Tynning og fjerne uønskede nye knopper er din lønn kan trenger. Store beskjæring kan gjøres om nødvendig å renovere et forsømt eller syke tre.

Beskjær for figur

Japansk maples vokse et gjennomsnitt på 12 inches i året. Beskjæring for radikalt endre veksten og skyver kubben inn voksende uønsket vann spirer. Selektiv beskjæring er nøkkelen. Rense ut uønskede skudd å avsløre treets struktur og forbedre kalesjen uten å ødelegge den naturlige arching kurven av grenene. "Et godt formet blonder leaf lønn er så vakker vinteren som det er kledd i forlater resten av året, sier Joan Helbacka, King County Master gartner. Mål for et lagdelt utseende med gren nivåer som ikke berører hverandre.

Knip og tynn

Michelle Le Strange, University of California Master Gardener, anbefaler noen årlige beskjæring for forming og helse. Knip uønskede vekst knopper fjerne noen som vil spire i klosset grener. Den beste praksisen er å sikre at knopper er overfor hverandre på grener og ansiktet utover. Fjerne radmager skudd som dukker opp på indre grener og stammen er gunstig. For mange av disse spirer venstre på treet fange fallende løv og havnen insekter eller sykdom spores. Gjør tynning og trening (knipe) i våren eller tidlig sommer når treet er blader ut slik at du kan se ekstra vekst. Vær forsiktig med å ta for mye blad dekselet sommeren når bark kan få sunscald.

Beskjær å renovere

Store beskjæring for å renovere et uncared-for tre når treet er sovende. Dette kan være sen høst eller vinter avhengig av været. Endringer i grenen arkitektur er lettere når bladene har falt. Hele stillaset grener er åpen og du kan beskjære struktur. Unngå å ta av større lemmer våren når sap er økende. Såret vil blø sap og gi insekter og sykdommer et inngangspunkt.

Beskjæring Don'ts

Unngå beskjæring din kniplinger leaf lønn for å holde det kort. Japansk maples er kort av natur, selv om de ikke anses dverg trær. Lopping topper eller banalisere tilbake sidene når de er unge vil ødelegge naturlig arkitektur stammen og grenene.