Kan Daylilies flyttes i januar?

March 1

Kan Daylilies flyttes i januar?

Daylilies dyrkes for sine rikelig blomstrer, som vises fra sen vår til tidlig høst. Daylilies selv overføre og multiplisere, noen ganger til et punkt der en hage kan bli overfylt. Hvis du vil flytte din daylilies, januar er vanligvis ikke den ideelle tiden å transplantere dem, men du kan lykkes flytte dem på denne tiden i noen tilfeller.

Ideell tid

Ideelt sett bør daylilies flyttes på senvinteren eller tidlig på våren før de begynner å sprette ut av bakken. En annen mulig tid å transplantere daylilies er når de er ferdig blooming, vanligvis om sommeren eller tidlig i høst.

Om vinteren

Hvis du vil flytte dem i januar eller i en vinter måned, kan du gjøre det så lenge bakken er gjennomførbar--ikke frosset. Faktisk i varmere klima er det vanlig å flytte daylilies om vinteren. I kjøligere klima, men du kjører noen risiko for å miste din daylilies hvis du flytter dem om vinteren, men hvis du transplantasjon og omsorg for dem riktig senere, sannsynligheten for en vellykket flytte øker.

Hvordan transplantasjon

Forberede den nye plassen, som bør plasseres i full sol, før du fjerner din daylilies fra gjeldende plassering. Løsne den nye sengen ca 6 inches dypt, og innlemme et par inches av oppdelte kompost i jord. Plante daylilies så sine kroner er bare 1 tomme under jord, avstand dem ca 18-24 inches hverandre.

Care Tips

Hvis du transplantasjon din daylilies i januar, vann dem med 1 tommers vann. Bruk deretter om lag 3 inches mulch å hjelpe dem å være koselig resten av vinteren. Du bør også legge mulch rundt noen daylilies du transplantert til høsten. Våren, mate din daylilies med en balansert gjødsel, for eksempel en merket 10-10-10, etter frekvensen av programmet oppført på etiketten. Vann i gjødsel etterpå med tomme vann.