Kan Clematis dyrkes fra frø?

June 9

Kan Clematis dyrkes fra frø?

Clematis er en blomstrende vintreet innfødt til Japan og Kina. Denne flerårig plante er medlem av Fabaceae planter og er hardføre så langt nord som USDA sone 3. Selv om de fleste gartnere kjøper bo forankret planter å vokse i landskapet, produserer disse vinstokkene levedyktig frø for planting og spirende. Tålmodighet er nøkkelen som vokser clematis fra frø.

Egenskaper

Som mange blomstrende planter gjengir clematis naturlig gjennom frø dannelsen. Clematis blomstrer skjemaet på vinstokker som kan vokse idet lang idet 30 feet. Avhengig av sorten, clematis blomstrer i nyanser av rød, lilla, hvit og gul. Enkel blomster består av tepals, anthers og pistils. Clematis frø skjemaet i frøet hoder som vises etter at blomstene vil.

Samle

Det første trinnet i voksende clematis fra frø er å samle moden frø fra modne planter. Clematis skjemaet fluffy frøet hoder. Frøene har myke, flytende stigmas som ligner haler. I naturen gir disse stigmas en metode for transport, slik at frøene til å spre seg i sterk vind. Samle frø etter de visner ved forsiktig smuldrer frøet hoder over en papirpose.

Stratify

Clematis frø krever flere fryse/tine sykluser før de kan spire. Plass frø ca 2 inches fra hverandre i en skuff som inneholder sterilt frø starter blanding og dekk frøene med et tynt lag av sand, ikke mer enn 1/8 tommer dyp. Sprøyting sanden med nok vann til å gjøre det litt fuktig vil bidra til å holde frøene hydrert. Legg skuffen i en stor plastpose, og forsegl tett. Plassere skuffen ute i et skyggefullt sted over vinteren vil tillate frø tilstrekkelig tid til å stratify.

Planting

Når varmere vær begynner å varme jord, begynner clematis frøene å spire. Holde jorda litt fuktig vil oppmuntre god spiring. Så snart spirer begynner å vises, er seedlings klar fjerne fra deres spiring brett. Nøye klemming ut hele seedlings av gripe dem av deres liten rot baller vil begrense transplantasjon skade. Den beste måten å transplant spirer planter er å plassere dem i biologiske nedbrytbare kjelene som inneholder en jord-mindre planting medium. Selv fuktighet i jorda oppfordrer sunn vekst. Disse plantene vokser best i solen å delvis skygge.