Kan borsyre kvitte Sølvkre?

March 12

Kan borsyre kvitte Sølvkre?

Sølvkre er vingeløse, gjennomgang insekter representert ved 250 arter over hele verden. Navnet for den felles husholdning variasjonen er Lepisma saccharina, som indikerer kosttilskudd stiften av denne critter-stivelse. De er ikke bare en av de mest primitive fortsatt rundt, men de kan leve opp til seks år i din hjem fôring på klær, tapet, tepper, bøker og tørr matvarerne. Hvis du ennå ikke hørt, kan borsyre kvitte Sølvkre.

Borsyre grunnleggende

Borsyre forekommer naturlig i sjøvann vulkansk aske, noen planter og nesten alle frukter. Det er også funnet i flere mineraler, som boraks. Du kan finne borsyre i jernvareforretninger og i noen apotek, der kan det også være merket som boracic syre eller orthoboric syre. Men ikke forveksle borsyre med kommersielle boraks. Sistnevnte er en desinfiserende og klesvask økte solgt i delen for rengjøring produkter i supermarkeder og vil ikke drepe Sølvkre.

Insektmiddel bruk

Ifølge US Environmental Protection Agency, har borsyre blitt godkjent for bruk som et insektmiddel kontrollere Sølvkre siden 1948. Siden den gangen har registrert mer enn 180 plantevernmidler produkter med EPA som inneholder borsyre som virkestoffet. Byrået har også bestemt at borsyre og dens forbindelser har en lav toksisitet hos mennesker og er generelt trygt til privat bruk.

Hvordan borsyre fungerer

Flytende borsyre fungerer som en gift når ingested av insekter, inkludert Sølvkre. Pulverisert borsyre har samme giftige effekt, men det også dehydrates det beskyttende ytre skallet av insekt etter komme i direkte kontakt med den.

Bruke borsyre hjemme

Det er mer praktisk og mye tryggere å bruke i pulverisert form av borsyre i stedet for væske å kvitte seg med Sølvkre hjemme. Dette skyldes at pulveret er enklere å inneholde og håndtere med mindre risiko for søl. Du kan gjøre en hjemmelaget borsyre agn for Sølvkre ved å kombinere 1 ss. pulverisert borsyre med en fint ground havre og en tsp. av sukker. Når denne agn plasseres i en container fylt med revet papirlapper, vil Sølvkre bli tiltrukket stivelse i papir. Spise papiret vil forgifte dem siden det inneholder gjenværende borsyre. Sølvkre vil også komme i direkte kontakt med borsyre mens gjennomgang gjennom materialer, som vil tørke ut huden.