Kalkstein rengjøring

March 3

Kalkstein kan rengjøres effektivt med de riktige materialene. Det er en sedimentær bergart som ikke tolererer syrer eller harde rensemidler; de fleste husholdninger kjemikalier er derfor utelukket. Benkeplater, gulv, vegger og en rekke andre bygningsmaterialer er laget av kalkstein. Kalsitt stein er porøs og kan lett riper eller flekker, men med de rette produktene og riktig rensemetoder, kan du vedlikeholde kalkstein elementene.

Rengjøring upolert eller polert kalkstein

Rengjøring metodene er svært lik for upolert og polert kalkstein. Velg en kalkstein renere med en løsemiddelbasert impregnator som hjelper fjerne dyp rusk fra stein. Sjekk etiketten for å være sikker på at du bruker riktig type kalkstein renere. Feil type løsning kan inneholde aktive ingredienser som kan ødelegge fullføre. Før rengjøring gulv, bruk en myk Bristol sopelime for å feie opp alle skitt og spredte rusk. Bruk en myk klut for å rengjøre kalkstein benkeplater.

Rengjøring kalksteinsveggene

Rengjør utendørs kalkstein vegger med en høytrykksvasker som ikke høyere enn 900 PSI i styrke og en kommersiell renere som er spesifikk for kalkstein rengjøring. Velg en dag når temperaturen er over 70 grader, å tillate tilstrekkelig tørketid. Steinen er porøs, mettet kalkstein tar en dag eller mer helt tørt ut. Vask steinvegger ved å gjøre rask vann feier med press skive. Renere gjelder steinen og følger produktets retninger. Opprettholde utenfor kalksteinsveggene ved kraft vask dem to ganger i året.

Flekker

Forseglet feil eller upolert kalkstein elementer kan være lett farget. Kjøpe en flekk fjerne som grtomslag, på din lokale jernvarehandel til ren flekker på kalkstein. Grtomslag er en pulverisert stoffet som er blandet med vann og utflytende over flekken. Bruk en ren klut til å tørke steinen uten støv. Bruke grtomslag kalkstein renere per pakke retningene. La det sitte over flekken i minst 24 timer og tørk grundig. Med en ren og fuktig vaskeklut, tørke bort alle gjenværende partikler.

Daglig omsorg

Ren kalkstein daglig ved å feie opp skitt og annet rusk å hindre riper fra forming. Bruk en myk Bristol kost å hindre kutt og beite opp i stein. Lett tørke med rent vann eller en spesiell formulert kalkstein renere to ganger i uken for vedlikehold. Tørke opp søl umiddelbart for å hindre at væsker soaking i. Bruke en kalkstein sealer fra en stein forhandler eller jernvarehandel når årlig benkeplater og hvert annet år gulv fliser å opprettholde. Bruk aldri eddik, sitron juice eller andre syrer for kalkstein rengjøring. Disse elementene vil erodere stein og forårsake acid etsning.