Kald-Tolerant blomstrende flerårig tropiske planter

January 1

Kald-Tolerant blomstrende flerårig tropiske planter

I motsetning til folkemeningen er det noen kalde-tolerant blomstrende flerårig tropiske planter. Gartnere i områder så kaldt som amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet sone 4 kan ta hjertet. Flere kald-hardføre blomstrende stauder kan trives i kaldt klima. Oppdag en plante som er kald-tolerant i sonen opprette ditt eget tropiske paradis. Du vil sjokkere mer enn noen få familiemedlemmer og venner når de se tropiske blomster vokser vakkert i din egen bakgård.

Bikube ingefær

Plante det uvanlige formet bikube ingefær å gi hagen din en tropisk flare. Som navnet antyder, er gul eller rød sitter (eller blomst) av dette staude formet som en bikube. Du kan ha kommet over det i en floral arrangement, som blomsterbutikker bruke det til å skille kutt blomsterdekorasjoner. Bikube ingefær er kaldt hardføre til temperaturer på 15 grader Fahrenheit i sonen 8b.

Pasjonsblomst

Passiflora incarnata (biologiske navnet for pasjonsblomst) "Maypop" er en annen eksotisk utseende tropiske flerårig som er overraskende kald-hardføre. Passionflowers kan gjøre det gjennom kaldt en sone 5 vinteren og vise frem sine vakre rosa-lavendel blomster våren. Til tross for sitt tropiske utseende er Maypop variasjonen faktisk en North American innfødt. Sine velduftende blomster kan vokse så bredt som 3 inches tvers og anlegget kan trenes til å klatre en espalier eller gjerde.

Gardenia

Gardenia jasminodes "Frostproof" er svaret bønner gartnere leter etter en kald-hardføre gardenia. Frostproof er kaldt-hardføre å sone 6. Det er ganske lett å vokse og en rikelig bloomer. Blomstene har hjul-formet og den velkjente gardenia duften. Frostproof har også en lang blomstrende sesongen. De vakre blomstene værende fra våren til høsten.

Roseglory Bower

Clerodendrum bungei, eller roseglory bower, er ganske show-off i hagen. Den har lyse, intrikate rose-rosa blomster som gjør gir en farge eksplosjon mot mørke grønne bladverket av denne flerårig busk. Rose herlighet bower er kaldt hardføre sonen 6. Det kan vise en tendens til dieback i vinter, men ikke å bekymre deg. Rose herlighet er bare sovende, ikke død. Det vil stige og returnere våren.

Sweetflag

Acorus calamus, eller sweetflag er et godt valg for en kald-hardføre og høye voksende blomstrende flerårig. Sweetflag blomster er chartreuse i farger og ser ut som iriser. Når du hugge av en del av bladet og knuse det mellom fingrene vil anlegget avgi en himmelsk duft. Sweetflag er kaldt hardføre i soner 2 10, som betyr at den kan stå opp til kaldt vær fra Great Lakes stater til kysten av Atlanterhavet. Det er skyggen tolerant og vil vokse så høyt som 4 fot ved forfall. Mens ikke strengt en tropisk, vil det gjøre seg hjemme i en tropisk stil bakgård hage og legge skjønnhet til en utendørs dam.