Kaktus snu brun & sprøtt

November 21

Kaktus snu brun & sprøtt

Det er en rekke årsaker til en kaktus snu brun, hvorav noen er et tegn på at en kaktus trenger en endre inne omgivelsene. For det meste imidlertid blir kaktus brune naturlig; Det er en del av deres vekstmønster, kjent som "corking".

Corking

Corking er en viktig del av veksten av kaktus, særlig høyere kaktus. Bunnen av en kaktus blir brun og sprø slik at det kan bedre støtte resten av kaktus. Corking ligner på hva som skjer i andre varige planter, som ny vekst er opprinnelig grønt, men blir woody og vanskeligere over tid for å opprettholde anlegget struktur. Dermed eldre deler av en kaktus snu brun er en sunn og nødvendig del av dens livssyklus.

Brun deler andre steder på anlegget

Det er ikke uvanlig for naturlige og sunne corking med uventede deler av anlegget, for eksempel områder enn basen. Dette skjer fordi mange kommersielt vokst kaktus overføres gjennom borekaks, betyr en ny kaktus er faktisk en del av en eldre kaktus som er kuttet og overføres separat. Disse borekaks beholde sin genetiske kode fra sine tidligere inkarnasjon og dermed begynne corking tidlig og muligens i rare steder.

Tidlig Corking

Om snu brun og sprø er naturlig for kaktus, hvis dette corking oppstår i en svært ung kaktus, lider trolig anlegget i et ideelt miljø. Corking tilfeldig deler av anlegget kan også være et tegn på en usunn kaktus, men som nevnt tidligere, er vanligvis en naturlig del av anleggets livsløp. Altfor jordsmonn, tørr luft eller mye lys kan forårsake en kaktus til brun for tidlig, kan under vanning anlegget.

Forebygging

Kaktus, som alle planter og organisk rolle, har en begrenset levetid. Det er uunngåelig at selv den mest godt holdt kaktusen slutt vil dø, og når den gjør det bli brunt. Gjennomsnittlig levetid på en kaktus varierer mye. Noen kaktus, for eksempel saguaro, lever opp til 200 år. De fleste kaktus kan forventes å leve i minst et par tiår, 20 år blir mer eller mindre korteste forventede levetiden til en sunn kaktus. Hvis en kaktus synes å dø før sin tid, eller å slå hardt og brun for tidlig, prøv å endre til en sandier, mindre nærings rik jord. Gi kaktusen mindre indirekte lys og bare litt mer vann.