Kaktus beskrivelse

September 27

Kaktus beskrivelse

Kaktusen tilhører familien Cactaceae, som omfatter nesten 2000 ulike arter, ifølge Aggie hagebruk nettsted av Texas A & M University. Kaktusen er en ikoniske representasjon av ørkenen planteliv, kjent for sin stikkende nåler og ofte ruvende høyde. Flertall av kaktus er "kaktus", og det finnes flere beskrivelser av visse egenskaper som identifiserer en plante som en kaktus.

Geografi

De fleste kaktus er bare innfødt til den vestlige halvkulen. De finnes naturlig fra det sørligste punktet i Sør-Amerika til regionen Sør prærien i Canada. Én art, den misteltein kaktusen, er den eneste sanne kaktuser som finnes i den østlige halvkulen. Dette kaktus ser ikke ut som en tradisjonell en, som det er lilla og busk som lenge fingerling grener og berry-aktige frukt. Andre kaktus som finnes i den østlige halvkulen, inkludert Australia, er introdusert art. Mens kaktus er vanligvis ørkenen arter, kan de også finnes i fjellområdene og kystsletter.

Spines

En av de viktigste funksjonene i botaniske beskrivelse av en kaktus er at den har klynger av bein, som er unike for kaktus. I motsetning til stikkende deler av andre planter, som furu nåler, handle kaktus spines ikke som forlater eller inneholder celler eller tegn til liv. I de fleste eldre kaktus er spines død. Spines tjene noen ulike formål, som gir kaktusen med skygge, beskyttelse eller tiltrekke pollinators av sekresjon nektar i en Velg artene.

Tilpasninger

Kaktus er unike blant mange plantearter for sin evne til å tilpasse seg ekstremt tørr miljøer. De har ikke blader, så fotosyntese oppstår i stammene. Dette er en unik prosess som bare skjer i kaktus og selv ikke forekommer i andre sukkulenter eller nært beslektede planter. Kaktus har også spesielle voks sekreter å hindre vann fordamper, sammen med skygge-gi spines at også hindrer dette fordampning skjer. Kaktus er også i stand til å absorbere store mengder vann under sjeldne nedbør, mer så enn de fleste planter.

Areoles

En funksjon som bare kaktus planter har er areoles. Dette er lite bud-lignende støt som kaktus spines stikker, som er evolusjonære restene av grener fra kaktus forfedre. Andre planter med nåler eller spines har ikke areoles.