Jordsmonnet kreves for et verft

October 7

Jordsmonnet er svært fruktbart, øverste laget av bakken skapt over hundrevis av år med klimatiske effekt på organisk materiale og rock. En tomme av matjord ta 500 år å bygge opp naturlig, ifølge University of New Hampshire forlengelsen. Jordsmonnet er en optimal voksende medium og ofte dyrere å få. Kravene til matjord varierer med planter dyrket.

Anbefalinger

"Flytte jorden" anbefaler en 4-tommers-dyp laget av jordsmonnet for voksende plener. Blomsterbed bruke busker og andre hage områder, minst 8 inches med topsoil. Voksende planter i mindre enn minimal matjord resulterer i dårlig vekst. Plener vokser på tynn topsoils er utsatt for tørke skade.

Fordeler

Jordsmonnet er svært rik på organisk materiale på grunn av høyere innhold av oppdelte dyr og planter. Porøse jord strukturen gir tilstrekkelig overføring av vann og luft for planterøttene. Siden matjord ikke inneholder mye leire, er det færre problemer med komprimering og lagene.

Alternativ

Gitt kvaliteten på jordsmonnet, er det ofte en dyr og vanskelig å få varen. Bruke kompost er sitert som det beste alternativet til matjord ved Penn State University forlengelsen. Du kan legge til kompost som en jord endring bakken før planting, eller du kan fylle kjole hageområder med kompost senere.