Jordbær planter & blad identifikasjon

August 26

Jordbær planter & blad identifikasjon

Ankomsten av søte, lyse røde jordbær (Fragaria arter) på bøndenes varsler starten på våren og hagearbeid sesongen. Jordbær planter vokse i plasseringene oppstiller fra store dyrket mark til kjøkken hagene til høyre i hagen din som ugress. Identifisere jordbær planter krever inspeksjon sine karakteristiske frukt, løvverk og form.

Blader

Jordbær har karakteristiske trifoliate blader, betyr at bladene vokser i grupper på tre. Bladene av den ville eller vanlige jordbær (F. virginiana) - den nordamerikanske arten som dyrket jordbær ned - måle opp til 3 inches lang og ca 1 1/2 inches bredt. Bladene er ovale med ujevne kanter og forekommer på slutten av lange, fuzzy stammer. Snu bladet avslører en undersiden sølvfargede-grønn og mye lysere enn toppen overflaten av bladet.

Blomster

Jordbær planter tilhører Rosefamilien og produsere små men prangende blomstrer som til slutt utvikler seg til frukt. Fem blad som kronblader kopp bunnen av blomsten. Jordbær blomstrer har også fem runde, hvite kronblader og blomster måler ca 3/4 inches bredt. På midten av blomsten, vil du se en liten, mounded, blek gul struktur. Dette inneholder pistils eller kvinnelige strukturer. Rundt den, vil du finne mange gul snødekte pollenbærere som produserer pollen. Jordbær blomstrer genererer ikke noen duft.

Frukt

Haugen i sentrum av jordbær blomsten til slutt forstørrer og mørkere i en rød farge, danner berry selv. Jordbær skiller seg fra andre frukter i den frøene danne på utsiden og ikke inne frukt. Hver enkelt jordbær "frø" er faktisk en liten frukt som kalles et innhold av frø, frukt selv er hovne bunnen av anlegget, ikke eggstokken som de fleste frukt. I det vanlige jordbær, "frø" er innebygd i frukt, men i andre arter, frøene hvile på overflaten av frukt.

Skjemaet

Jordbær planter generere over bakken løpere som hjelper plantene å spre. Fordi jordbær planter tendens til å vokse utover, spres via løpere å dekke et stort område av bakken, snarere enn oppover, de forblir lavt til bakken. Stilkene inneholder stritt fuzz og har ofte en kjedelig rød farge.

På grunn av deres vekst vane utvide jordbær for å ta over en stripe av land, hvis tillatt. Bøndene tillate dem å ekspandere, danner lapper eller rader, eller fjerne alle løpere som utvikler for å holde plantene begrenset til et lite område. Bøndene pleier å tillate juni peiling varianter å bre seg under fjerning løpere på everbearing og dagen nøytral varianter.