Jordbær planter absorberer gjødsel gjennom bær?

November 26

Jordbær planter absorberer gjødsel gjennom bær?

Jordbær kan produsere mer bær hvis befruktet riktig. Men kan over gjødsling eller gjødslende jordbær til feil tid minske innhøstingen eller skade bær. I motsetning til røttene og bladene, bær av jordbær plante ikke riktig absorberer gjødsel.

Foliar gjødsel

Foliar gjødsel er sprayet på den øverste delen av anlegget slik at bladene vil absorbere dem direkte for å absorpsjon gjennom røttene. De er spesielt formulert slik at de ikke brenner bladverket. Frukten av noen plante, inkludert jordbær, absorberer ikke lett gjødsel. De kan absorbere små mengder av visse kjemikalier gjennom deres bær, men ikke helheten av gjødsel løsning og ikke på en gunstig måte.

Kjemisk brenne

Når gjødsel som ikke brukes på bladverket brukes av jordbær planter, kan kjemikalier i dem brenne jordbær. Den ytre huden av bær lider skade fra kontakten, og lavere lag er i fare for skade gjennom de skadede delene av den ytre huden. Skade inviterer pest problemer og gjør frukten uspiselige.

Edibility

Selv når jordbær ikke absorberer gjødsel direkte, kan gjødsel forurense jordbær Hvis løsningen ikke bli grundig vasket. Gjødsel og foliar spray anbefales for bruk på matavlinger, men selv disse er vanligvis ikke brukes mens frukt er på anlegget for å unngå frukt miste eller forurensning. Hvis du er i tvil, utsette befruktning til etter siste innhøstingen.

Betraktninger

Mange forlengelsen sentre anbefaler gjødsling jordbær etter transplantasjonen (eller selv foliar veksten er den sterkeste) og etter høsting. Ingen anbefaler gjødsling selv jordbær planter i blomst eller mens de produserer frukt, for å unngå blomst og frukt slipp problemer samt bær skade og forurensning.