Jeg trenger eviggrønne vinstokker som Semi skygge

February 19

Jeg trenger eviggrønne vinstokker som Semi skygge

Eviggrønne vinstokker kan legges til den siste finpussen i et landskap som bunndekkende, dekorativ ramme rundt vinduer eller entryways, og selv utdannet å klatre over gjerder og opp vegger. Er ikke alltid optimal, skjønt, og enkelte steder grønn kan være ønsket i skyggefulle eller delvis skyggefulle forhold. I dette tilfellet er det viktig å sjekke ut et anlegg sollys krav.

Engelsk eføy

Engelsk eføy er en allsidig klatring evergreen vinranke som kan nå lengder opp til 100 fot. Ekstremt raskt voksende, engelsk eføy kan trives i delvis til full skygge og rik, fuktig jord. Vurdert for amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 4 gjennom 9, engelsk eføy er et aggressivt voksende vintreet som kan dekke alt fra gjerde og vegger trær og andre planter.

Unge bladene er mørkegrønne, og har 3 til 5 fliker. Disse bladene bære ikke blomster, men har skudd og antenne røtter som vintreet overholder overflaten det klatring. Eldre blader er elliptisk, og mangler røttene som tillater dem å holde klatring. Disse er bladene som produserer klynger av blomster og blå-svarte bær begynner tidlig høst.

En hardfør plante, det anses invasiv i enkelte områder og må overvåkes nøye. Fordi det kan trives i skyggefulle forhold, er engelsk eføy et alternativ for de som ønsker en evergreen vintreet å vokse opp trær og under treet kalesjer.

Leppestift anlegget

Leppestift anlegget er en evergreen vintreet oppkalt etter særegne form av sine blomster. Mørk-grønne elliptiske bladene omgir tette klynger av rød, trompet-formet blomster.

Leppestift anlegget er innfødt til våte skogene i Malaysia, og fordi den vokser under og i de tette kalesjer av større trær, har det lenge siden tilpasset skyggefulle vilkårene for slik en skog. En semi tropisk epifyttiske plante funnet i de sørligste regionene i USA, anlegget må fuktig jord og trives i varmt og fuktig vær. Utenfor sin hardførhet-soner, 10 og 11, kan det være dyrket som et hus-anlegg. Leppestift anlegget kan plantes utendørs, hvor vil det klatre over andre planter, eller med den riktig rik, veldig løs potting jord, det kan dyrkes i Potter og hengende kurver, der det vil kaskadekonfigurasjon over kantene.

Snikende Fig

Snikende fig er en raskt voksende, eviggrønne vintreet. Hardy til USDA soner 8 til 11, snikende fig er en vine slektning av trær som bærer spiselige fiken. Ved forfall, kan nå opptil 4 etasjer og dekke nesten alle vertikale overflater. Det er også vanlig å skape topiaries.

Denne skyggen-kjærlig vine kan trives i en rekke ulike jordbunnsforhold, og er ikke kresen om jord innhold. Raskt voksende i fruktbar jord, vil det fortsatt trives i dårlig jordsmonn mens ikke bli invasiv eller voksende ut av kontroll. Innfødt til Asia, har attraktive, hjerte-formede blader omtrent en tomme lang når unge. Snikende fig vil vokse så vidt det kan hvis plantet og opplært til å vokse opp en bygning eller espalier. Når kanten av strukturen på, vil den begynne å vokse horisontalt og skjemaet læraktig grønne blader som er om lag 3 inches lang.