Japansk Stewartia skadedyr & sykdommer

September 2

Japansk stewartia (Stewartia pseudocamellia) gjør en attraktiv dekorativ treet i tempererte hager. Om sommeren produserer treet hvite blomster ligner på de av en camellia busk. I høst setter det på et show som bladene endre fra dyp grønt gult og rødt. Selv om stewartia er en hardfør treet uten kjent skadedyr eller sykdommer, er ingen tre immun mot disse problemene. Å ta noen forholdsregler vil holde din tree sunn.

Etablere japanske Stewartia

Japanske stewartia ikke etablere seg som lett som gjør andre felles hage trær og busker, og dette kan føre til problemer med treet faller over. Plante treet i våren i stedet for fall så det ikke er styrtet av vinterstormene. Gir støtte for små trær å stabilisere seg. For sterk root utvikling, vann treet dypt ukentlig for første måneden, så vann etter jord tørker til en dybde på 3 til 5 tommer. De første to årene, trim tilbake ny vekst for å oppmuntre root utvikling.

Jordtype

Japansk stewartia foretrekker sur jord som drenerer godt. De ville tolerere leire jord, men treet vil gjøre bedre hvis du endre tung leire jord med sand og kompost. Stewartia trær vokst i nøytrale eller alkalisk jord vil ha problemer med å ta i nødvendige næringsstoffer, som fører til ernæringsmessige stress. Dette stress svekker treet og gjør det mer utsatt for skadedyr og sykdom. Endre nøytrale eller alkalisk jord med torv mose eller bartre nåler til å senke pH.

Solbrenthet

Bladene av japansk stewartia vil brenne hvis utsatt for sterke ettermiddagssolen. Treet foretrekker skyggefulle eller delvis skyggefulle og kan håndtere morgen eller kveld solen. Men en stewartia plantet i full sol får blad brenne og vokse ikke som sterkt. Dette varmestress svekker anlegget og øker sannsynligheten for skadedyr eller sykdom. Alltid plante din stewartia hvor det vil være nedtonet i den varmeste delen av dagen.

Barken skade

Skadet bark på alle tre er en invitasjon for skadedyr og sykdom. Problemet øker med japanske stewartia fordi den har tynne bark som kan være lett skadet hvis du kjører inn i den med en gressklipper eller andre plenen utstyr. Når du arbeider rundt stewartia treet, vær ekstra forsiktig ikke for å treffe den. For å legge til et ekstra lag med beskyttelse små trær, plassere en kort gjerde rundt stammen.