Japansk Persimmon varianter

October 8

Japansk Persimmon varianter

Japansk eller Oriental persimmons (Diospyros kaki Linn) er attraktivt trær kjent for deres brukervennlighet omsorg og hardførhet, ifølge M. L. Parker, hagebruk spesialist med North Carolina State University. Det er 20 varianter og sorteres i tre grupper avhengig av om persimmons er astringent, snerpende bare når seedless eller ikke-snerpende. Snerpende persimmons må stå for å myke opp helt før de kan spises, mens ikke-snerpende kultivarer kan spises mens de fortsatt skarp.

Snerpende varianter

Det er sju snerpende varianter av japanske persimmons, hvorav noen er mer populær blant hjem gartnere og kommersielle dyrkere enn andre. "Eureka" er et tre som bærer svært høy kvalitet frukt sent i sesongen. Persimmons er lys rød-oransje treet selv er ganske hardføre, både tørke og frost motstandsdyktig. I tillegg er "Eureka" en produktiv produsent, noe som gjør det til en favoritt variasjonen med kommersielle bønder i Florida og Texas.

"Hachiya" trees Produser stor, lang oransje persimmons med et vakkert skinnende hud. Frukten av dette mangfoldet er veldig søt, og er ofte tørket. Treet er hardfør, med en bred baldakin. "Hachiya" japansk persimmon trær er vanligvis dyrket i California.

Ikke-snerpende varianter

Non-snerpende japanske persimmons kan spises rett utenfor treet så snart de er moden. Noen er så skarp som et eple, og like søt. Det er åtte varianter av ikke-snerpende persimmons.

"Fuyu" (eller Fuyugaki) har middels til store, litt avlang frukt med en lys oransje hud og en mild, søt smak. Treet er en sterk dyrker med en spredning baldakin og produserer mye frukt. Disse persimmons lagre og skipet godt, og "Fuyu" mest populære rekke ikke-snerpende persimmon i Japan.

"Jiro" er et utvalg som produserer store frukter av høy kvalitet og utmerket, søt smak. Huden er rødaktig-oransje. Disse persimmons også lagre og sende godt og er mest populære ikke-snerpende persimmon trærne dyrkes i California. De er svært lik "Fuyu" i utseende og ofte selges som sådan.

Snerpende når Seedless

Pollinering-variant persimmons må være pollinated for å bli spist når skarpe. Ellers, de vil smake sur eller astringent og må stå for å bløtgjøre helt (til konsistensen av gelé) for å få en behagelig søt smak.

"Gailey" er et svært attraktivt persimmon tre og er ofte plantet for dekorativ verdi så mye som sin frukt, som treet bærer en overflod av blomster og har fargerike rød og oransje blader om høsten. Denne variasjonen er også ofte plantet for deling formål. Persimmons er dempet rød med en grus tekstur på huden, og er mindre enn ikke-snerpende persimmons.

"Maru" bærer avrundet, små eller mellomstore persimmons med briljant rødaktig-oransje hud. Frukten er ansett som gode smak, saftig og søt. I tillegg disse persimmons lagrer og leverer også, og trærne selv er hardføre og produktive produsenter.