Japansk metode for tomat vokser

April 18

Japansk metode for tomat vokser

Den såkalte japanske metoden for voksende tomater tilsynelatende stammer ikke i Japan, og er ikke assosiert med japansk kultur. Metoden gjør bruk av konsentrert næringsstoffene finnes i kompost i en wire bur, slik at tomat plante røtter direkte tilgang til composted materialer. Metoden er ofte referert til som den japanske tomat ringen.

Historie

Angivelig, japansk tomat ringen ble utviklet i 1960 av postmann kalt Callahan bor i Charleston, North Carolina. Han ble intervjuet av en reporter fra Miami som liksom forvirret fakta av Mr. Callahans historier om sin tid i Sør-Stillehavet og hans nyskapende måte å vokse tomater. Reporteren, Eddie Jones, rapporterte at Mr. Callahan lært metoden i Japan. Denne journalistiske feil resulterte i Mr. Callahans metode blir referert til som den japanske tomat ringen.

Slik fungerer det

Gartnere er klar over at spirene dukker opp i kompost hauger fordi konsentrerte næringsstoffer gi næring levedyktig frøene i kjøkken utklipp og forkastet hage frukt. Japansk tomat ringen utnytter dette konseptet. Tomat plante planter er plantet rundt omkretsen av en inneholdt, nærings rik blanding av ferdig og delvis ferdig kompost og hage jordsmonnet. Blandingen feeds tomatplanter som planterøttene utvikle i inneholdt blandingen.

Definere ringen

Femten fot av fjørfe netting eller lignende wire netting, 5 fot i bredde brukes til å konstruere en liten ring 5 fot i diameter. Definere ringen i et sirkulært område ca 7 fot i diameter som jorden har blitt slått og løsnet til en dybde på ca 6 inches. Bruk innsats å sikre mesh ring og gi stabilitet. Mesh ringen fungerer som beholder for kompost og det utviskede området rundt utsiden av ringen fungerer som planting sengen.

Plante tomater

Legg nok ferdig kompost, hage jordsmonnet og delvis ferdig kompost til mesh ringen å fylle det omtrent 2/3 full, alternerende materialer for å opprette lag. Gjør en depresjon i de mange lag så ekstra fuktighet er distribuert over hele bunken. Plante fire tomat planter rundt omkretsen av mesh sirkelen, nå fylt med næringsrike organisk materiale. Plante tomater nær bunnen av maske og mulch rundt foten av plantene. Vann planter og innholdet innenfor mesh ringen.

Opprettholde ringen

Fortsette å vanne komposthaug ved å vanne ovenfra. Ikke flom heap, men holder det fuktig, sikre vannet når bunnen. Utvikle tomat plante rot systemer gjør vei til komposthaug og feed fra den. Eierandel plantene på utsiden av mesh ringen som de vokser og utvikler. Harvest på tomatene når du er klar. Når plantene er oppbrukt, legge dem til kompost og plante nye seedlings sesongen.