Japansk Maple størrelse

May 4

Japansk maple (Acer palmatum) er en art som er egnet for landskapsarbeid over nesten hele det østlige USA, med unntak av nordlige deler av nordøst og varmt klima i mye av Florida og Texas Gulf Coast. Treet vokser i forskjellige former og forskjellige størrelser over hele landet som en tre eller ornamentale, med sin voksende sone utvide inn i Rocky Mountains og Stillehavet Northwest.

Skjemaer

Den overordnede arten av japansk maple er liten i høyde, økende til mellom 10 fot og 25 feet lang. Fleste landskapsarbeid japanske maples brukes i Nord-Amerika er dyrket former, med sin høyde avhengig av sorten. I noen tilfeller er japansk maple sorten en løvbusk. Andre former er dverg foreldrearter, stadig mindre, men fortsatt viser de samme funksjonene.

Størrelse

Noen av de tre formene for japansk maple er faktisk mindre enn noen av skjemaene busk. For eksempel vokser dwarf japansk maple kalt Shaina bare 5 fot, betydelig mindre enn busk typer som Beni-vil og Katsuram som oppnå 12 fot i god stand. Andre busk størrelser av arten er Shishio bedre og Red Merk sortar 6 til 10 fot høy. Skjemaene treet som Sango-Kaku er samme størrelse som den overordnede arten, mens mindre på 15-20 fot høye er typer som Bloodgood og Higasayama.

Vekstforhold

Mange av japansk maple kultivarer er sakte voksende, med varianter som sommerfugl, Bloodgood og Crimson dronning i denne kategorien. Ulike faktorer som påvirker eldre størrelsen på en japansk maple. Førsteklasses forholdene for disse trær og busker inkluderer jord som inneholder en høy grad av organisk materiale. Japansk maple vokser i full sol eller delvis skygge nettsteder, med godt drenering, fuktig jord et must for treet eller busken trives. Hold din japanske maples områder som er varmt og i tørre. Steder som ta full Hovedtyngden av vind om vinteren er også dårlig valg for plantings av denne arten.

Bruker Versus Size

De mindre japansk maple, som Shaina, er passende for rock hager og i busk grenser. De mellomstore typene, inkludert Utsu-Semi på 9 til 12 fot høy, fungerer samt understory planter, på terrasser eller i badekar og beholdere. Større japanske maples, økende til mellom 15 og 25 fot høy, er nyttig prøven planter, vokst i dialogboksen Åpne eller i grupper for å dra nytte av funksjoner som sin fargerike blader og grasiøs vane.