Japansk Maple skadedyr

June 11

Japansk Maple skadedyr

Levende farger vår og høst løvverk på japansk maples, sammen med sin lille størrelse, gjør dem en ettertraktet landskapet plante spesielt i urbane hager. Lyse gult, livaktige røde, maroons eller chartreuse fargene på bladene, heller de er vanlige maple tree form eller dissekert, tiltrekke oppmerksomhet. Dissekert blader, som er fint struktur og lacey, er referert til som "cut blader" i barnehage handel. Japansk maples foretrekker vokser i organisk rik, fuktig jord i delvis skygge, selv om noen varianter tolerere full sol.

Gress

Dverg mondo grass, hakone og lirope er ornamentale gresstyper som gjør perfekt følgesvenner for japansk lønn på grunn av deres størrelse og elegant utseende. Ikke alle ornamentale gresstyper er grønn, så når velger på vurdere fargen på av japansk maple, deretter velge en gress som står i kontrast med at løv eller er spraglete. En spraglete eller lyse gress gjør området under japansk maple lysere og trekker oppmerksomhet. Hvis bladene på japansk maple er spraglete, velger du en ren grønt gress.

Bakken dekker

Bakken dekker tjene flere formål i hagen og er ideell for voksende under trær som japansk maples. De hjelper blokkere ut ugress, bevare fuktighet i jorda og fargelegge med deres løvverk eller sine blomster - hvis de blomst. Moss, ajuga, gravmyrt, sitron timian og skog flox ser bra dyrkes i kombinasjon med japansk maple trær. Moss er litt vanskelig å etablere og er ikke trives mange steder, men hvis du har moss vokser naturlig i din hage, oppmuntre den fortsette å vokse er en flott idé. Ajuga og vinca er ganske aggressive planter, for eksempel når du velger dem som ledsagere. Sitron timian lukter stor og er spiselig. Skog flox legger til et naturlig utseende i hagen og er en god nektar kilde for en rekke andre insekter, bier og sommerfugler.

Stauder

Hosta, Dagliljer, lavendel, santolina, japansk malt fern, lungwort, heuchera og hellebore er alle mulig følgesvenner for japansk maple trær. Vurdere mengden sollys området under treet får før du velger følgesvenner. Hellebore legger vinteren interesse. Lavendel legger duft. Noen varianter av santolina har grå løvverk, andre har grønn. Som med den ornamentale gresstyper, vurdere fargen på japansk maple bladverket før du velger en rekke santolina plante. Lungwort, hosta, heuchera og japansk malt fern er ideelle for å legge til farger.

Evergreen og Woody planter

Et annet alternativ er å plante evergreen eller woody planter som ledsagere til japansk maple trær. Dverg blå einebær, rhododendron, asalea, spirea og hortensia er bare noen av alternativene. Husk at når disse plantene vokser de ikke bare få høyere, men bredere også, så gi tilstrekkelig rom for dem å vokse. Grave opp et eldre, etablerte plante er ikke moro, og det er ikke alltid mulig. Husk å gi litt mer plass enn hva anlegget koden krever, slik at selv når de er modne du tilgang planter for å rense dem og fullføre andre hage oppgaver. Vurdere blomst tid av rhododendron, asalea, spirea og hortensia samt blomst fargene. Velg blomst farger som utfyller eller kontrast med japansk maple bladverket.