Japansk appelsinblomst trær

October 13

Japansk mock orange (Pittosporum tobira) er en evergreen medlem av Pittosporum familien som kan vokse som et lite tre eller store busk. Anlegget er preget av voksaktig, duftende hvite blomster og kranser av læraktig, blanke blader som kan vokse opp til 5 inches lang. Blomstene har en søt duft som minner om en appelsin tre.

Utseende

Japansk mock orange kan vokse til å bli opptil 15 fot høy, med et lignende oppslag. Busker vokst i skyggen pleier å være høyere og smalere enn vokst i fullt sollys. Fabrikken produserer skinnende grønne blader som er kjedelig olivengrønn på undersides. Duftende blomster vike for brune frø pods, som delt for å avsløre klissete, rødlig brun frø. Blomster vises i midten av våren, fra April til mai.

Kultivarer

Kultivarer inkluderer Wheelers dverg og Variegata. Wheelers dverg vokser til en eldre høyde av ca 2 fot, produsere en kompakt, tett forgrenede vane. Anlegget brukes ofte som en bunndekkende. Variegata vokser til å bli om lag 5 fot høy, produserer 2 til 5-tommen-lang, skje-formede blader som er grayish grønn og fair med uregelmessig hvite striper.

Beliggenhet

Japansk mock orange kommer fra Kina og Japan. Anlegget er et populært landskap dekorativ over hele verden, og er spesielt fremtredende i Florida, Gulf Coast og Pacific Northwest. Japansk mock orange er hardfør til amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 8 til 10, der det vil vokse i fullt sollys eller delvis skygge. Anlegget fungerer godt som en naturalizing hekk eller skjermen, men det kan også være beskjæres for å gi den en mer formell utseende.

Kultur

Japansk mock orange er ikke kresen om jord, men det ikke vil overleve i jord som er konsekvent vannfylte eller oversvømmet. Når etablert, er anlegget helt tørke tolerant. Vann regelmessig for å holde anlegget ser friskt, spesielt om sommeren. Japansk mock orange er utsatt for skala og bladlus. Vaske bladlus med en jevn strøm av vann og kontroll skala med hagebruk olje. Japansk mock orange kan overføres ved borekaks eller frø.