Italienske sypresser Transplant godt?

April 18

Italienske sypresser Transplant godt?

Italiensk cypress er en fantastisk landskap treet på rett sted. Høye, søyleformede veksten legger en formell, staselige luft og gjør en tykk privat skjermen. Anlegget er bare hardfør mellom US Department of Agriculture soner 7b og 10. I USA vokser den i det dype sør, California, Arizona og Pacific Northwest. Transplantasjon det høsten for best resultat.

Alder av treet

Hvor godt en italiensk cypress transplants avhenger i stor grad en alder av treet. Unge italienske sypresser fra en planteskole vil transplantasjon godt. Planter fjernet fra ett sted i gården til en annen er vanskeligere å transplantasjon, selv om unge transplantasjon mer vellykket enn eldre, etablerte trær. Vanligvis transplantasjon eviggrønne trær som italienske cypress ikke like enkelt som løvtrær.

Vekstforhold

For å sikre en vellykket transplantasjon, sørg for at din vekstforhold passer behovene til italienske cypress. Denne ikke-native eviggrønne planten har høye, søyleformede vekst vane og trenger masse plass og som det kan til slutt komme 60 fot høy. Plante den i full sol og godt drenert jord. Den tåler et bredt spekter av jord pH-verdier og jord typer, men rots i tung, våt jord. Vann ofte under den første sommeren etter planting å holde jorda jevnt fuktig. Italiensk cypress trenger sjelden ekstra vanning når etablert.

Transplanting teknikker

Transplanting unge, barnehage trær er en ganske enkel prosess. Bare grave et hull som dyp og dobbelt så stort som roten ballen. Sted roten ballen i hullet, utvide nakne røtter ut jevnt, og fylle hullet med jord. Tamp jorda fast og vann med 5 gallon vann. Transplanting etablerte trær tar litt mer ekspertise for suksess. Root beskjære trærne ved å grave en grøft 14 inches dyp og 12 inches fra bunnen av treet rundt italienske cypress seks måneder før du planlegger å flytte treet. Dette grøft bryter utvidet røtter, tvinge treet å utvikle kompakt røtter. Når du graver treet, færre røtter går tapt og treet vil ha en bedre sjanse for å overleve. Transplantasjon treet i høst eller vår, grave minst 14 inches ned for å få så mye av rot ballen som mulig.

Generelle anbefalinger

Italiensk sypresser er ikke egnet for de fleste hjem landskap på grunn av den store filstørrelsen. Hvis du har en italiensk cypress som har outgrown sin plass, fjerne og kast det heller enn å transplantere det. Velg unge barnehage transplantasjoner hvis du har nok plass for dem, i stedet for flytte gamle trær. De nye transplantasjoner vokser raskt og er mindre utsatt for sykdom og insekt problemer.