Invasiv trærne i Texas

February 7

Invasiv trærne i Texas

Invasive arter av trær vokser i områder der de ikke innfødt og i mange tilfeller fortrenge den innfødte arten av trær og forårsake negative miljøkonsekvenser. Texas, er med sitt enorme territorium og rekke klima, et område gjestfrie til alle forskjellige typer trær.

Chinaberry treet

Chinaberry ble introdusert til USA fra Asia og vokser i rundt 20 mest sørstatene. Dette løvtre treet vokser veldig fort, nå en høyde på 18-24 fot i bare fire eller fem år. Til slutt, kan treet nå en høyde på 50 feet eller mer. Ifølge Texasinvasives.org er Chinaberry treet en trussel fordi det er motstandsdyktig mot insekter og patogener, som gjør det til en voksende fordel over lokale planter. Chinaberry bladene også endre den pH i jordsmonnet når de er utgytt, som endrer forholdene for lokale planter.

Hvit Mulberry

Hvit mulberry er en annen tre som ble introdusert til USA fra Asia. Det var opprinnelig hentet her under kolonitiden skal matkilde for silkeormer, ifølge Texasinvasives.org. Hvit mulberry er et løvtre som kan vokse til 30 til 50 fot høy. Det finnes i nesten alle statene. I Texas, kan det fortrenge arter av trær, inkludert rød mulberry, den er svært lik.

Tree himmelens

Tree himmelens er en raskt voksende treet som ble introdusert til USA fra Asia. Løvtre kan nå en høyde på 80 fot og kan vokse omtrent hvor som helst, inkludert langs fortauene og gatene. Produserer en ubehagelig lukt, treet gjengir raskt, produsere flere hundre tusen frø, og kan raskt kjøre forbi et område. Tree himmelens også produserer giftstoffer som hindre at andre planter og trær vokser nær den. Sine røtter kan skade stiftelser og kloakk.

Brasiliansk Peppertree

Den brasilianske peppertree er del av sumac familien og vokser til å bli 30 til 40 fot høye. Den ble opprinnelig solgt som en dekorativ treet i Florida på 1800-tallet og senere i Texas. Den har en lav toleranse for kulde og finnes bare i varme-været områder. Treet danner tett krattskog som kan fortrenge eget busker og gress. Ifølge Texasinvasives.org, det er en av de farligste invasive trærne, og dens salg og distribusjon er nå forbudt.