Interessante fakta på Sweet Gum treet

May 29

Interessante fakta på Sweet Gum treet

Også kjent som redgum, sweetgum (Liquidambar styraciflua) er løvfellende medlem av witch-hazel familien som kommer fra det østlige USA. Under ideelle forhold, kan sweetgum bli enorm opp til mer enn 100 fot. Sweetgum er et løvtre treet som gir verdifull tømmer for andre.

Utseende

Sweetgum kan vokse til å bli opptil 100 fot høy, produsere en kjegleformet krone som gradvis blir runde som treet modnes. Treet produserer stjerneformet bladene som er 4 til 7 inches tvers. Når knust, har bladene en distinkt, ubehagelige aroma. Treet produserer forskjellige ser brun frukt som dekkes i et tett lag av stikkende spines. Omtrent på størrelse med en golfball, fruktene henger fra treet lenge etter at treet faller bladene.

Kultivarer

En rekke sweetgum treet kultivarer er tilgjengelig i barnehage handel. Kultivarer inkluderer Palo Alto, et utvalg med rødlig oransje løvverk, Gumball, kort, shrubby ulike som når en maksimal høyde på bare 15 fot, og Rotondifolia, en resultatløs kultivar som tilbyr store, figlike blader som snu lilla høsten. Spraglete varianter inkluderer Variegata og Golden skatten. Spesielt fargerike kultivarer inkluderer Festival, en oppreist treet med rosa, gul og fersken faller farge og Goduzam, en grønn og gullet leaved utvalg som produserer rosa og burgunder fallet løvverk.

Bruker

Sweetgum er nest mest produserte løvtre, rett etter av eiketre. Mørk rødbrun eller lilla tømmer treet brukes til gulv, innredning og møbler, samt høy kvalitet papirmasse og kurver. Veden er solgt under navn som italienske mahogni og sateng valnøtt. Resinlike stoffet funnet under Barken av treet var tygget av som en primitiv type tyggegummi.

Kultur

Sweetgum og dens mange kultivarer er ofte dyrket i hjemmesiden hage som en dekorativ eller prøven treet. Treet er et egnet landskapet anlegg for USDA soner 5 til 9, der det vil vokse i fullt sollys eller filtrert Skyggen. Treet gjør best i en godt drenering, fuktig jord, men det vil også tåle moderat perioder med tørke. Sjelden plaget av insekter eller sykdom, kan sweetgum overføres av frø.