Interessante fakta om Lily blomst

January 26

Med lily, en blomst aktet av flere kulturer gjennom historien har blitt brukt for symbolsk og medisinske formål, ifølge blomster & planter Association. Mens flere varianter produsere lyse farger, blomstrer den berømte "Madonna Lily" bare hvitt.

Dyrking historie

Folk har dyrket lily i minst tre årtusener. Gamle kinesiske og assyrerne aktet blomsten. Til 1500s, men forble Madonna Lily den eneste kjente rekke anlegget utenfor Asia.

Symbolikk

De gamle grekerne, lily stod for ømhet, mens tidlige kristne brukt lily som et symbol på renhet. Merkelig, den berømte "lily" i Frankrike "fleur de lys" heraldikk, først vedtatt av det franske hoffet i 1179 faktisk viser en iris.

Medisinsk bruk

Kinesisk folkemedisin inkludert liljer i rettsmidler for å bringe god lykke. Europeere har også brukt liljer i medisinske preparater gjennom historien. Liljer syntes å ha noen effekt mot depresjon og inntak av giftstoffer.

Pet toksisitet

Mens liljer kan legge eleganse til en hage, inneholder de forbindelser som fungerer som en dødelig gift på katter. Huseiere bør hindre sine katter gå i nærheten av liljer hele tiden.