Interessante fakta om den Purple Coneflower

August 17

Purple coneflower er generelt anses å være en wildflower, men er ofte plantet i dyrket hager. Røttene til denne blomsten er mye brukt i urtemedisin, under navnet echinacea.

Funksjoner

De mest gjenkjennelige funksjonene i purple coneflower er dens lavendel-farget kronblad, lang stammer og appelsin eller rød-leset sentre. Den vokser til en gjennomsnittlig høyde på 2 til 3 fot.

Historie

Slekten navn for purple coneflower er echinacea, som sies å komme fra det greske ordet for "hedgehog" på grunn av formen av indre blomster. Det er innfødt til USA Sørøst og Midtvesten.

Arter

Denne blomsten er del av Compositae familien, som inneholder mange andre populære arter som er brukt i urte medisiner, som løvetann, sikori og tusenfryd.

Fordeler

Indianere brukte angivelig echinacea for behandling av ting like varierte som hodepine, tannpine, slange biter, leddgikt, kusma, svulster og malaria. I dag, anbefales det som en måte å øke immunforsvaret, behandle hudsykdommer og hjelpe i healing luftveisplager som bronkitt, tuberkulose og kikhoste.

Planting retningslinjer

Såing dybde for purple coneflower anbefales på 1/8-tommers, i jord temperaturer på 70 til 75 grader C, for en spiring periode på 15 til 30 dager. Blomstrende perioden er fra juni til oktober.