Instruksjoner for pode frukttrær

September 29

Pode er prosessen med å feste en del av en plante til noen del av en annen kompatibel anlegget slik at anlegget delene vil sikring. Frukttrær er ofte podet for å øke produksjonen av frukt eller tillate bestemt frukttrærne for å vokse i jordsmonnet der de ikke ville normalt kunne trives. Denne prosessen er mye brukt for kommersiell produksjon av frukt, men kan gjøres på en mindre skala. Når du vurderer pode frukttrær, planter av lignende skal brukes til å sikre både aksjen eller plante del valgt for røttene, og scion eller delen av anlegget knyttet, både overleve og produsere frukt.

Instruksjoner

•Velg to frukttrær som er involvert i pode prosessen. Trærne skal kompatible typer. For eksempel epletrær og pære trær kan bli podet sammen, men sitrustrær kan bare bli podet på andre sitrustrær.

•Skjære en liten gren fra donor frukt treet. En gren måler 1 til 2 inches i diameter er mest hensiktsmessig for denne oppgaven. Bruk en 45-graders-vinkel kutte i orden for scion og lager å være knyttet mest effektivt. Pass på at kuttet er ren, jevn og så rett som mulig å tillate bedre kontakt mellom de to tilknyttede delene. Dette kan gjøres med en fin-toothed hånd så.

•Finn en gren på verten frukt treet som samsvarer med donor grenen i størrelse. Kuttet grenen i 45-graders vinkel med vekt på kuttet. Grenen kuttet fra verten treet kan forkastet eller brukes pode til et annet tre.

•Plasser scion på lager, betaler spesiell oppmerksomhet til stille opp det cambium laget av hver gren. Cambium laget ligger mot midten av grenen, rett under barken. Dette er delen av frukt treet som forårsaker det å vokse.

•Sikker scion og lager med pode tape som er tilgjengelig i butikker som spesialiserer seg på plen og hage forsyninger. Hold begge deler trygt på plass og Legg målebåndet tett rundt grenene, begynner på det øverste punktet av og fortsetter nedover til alle deler av felles er dekket.

•Tillat felles til smelter sammen i tre til fire uker før fjerne tapen. Graftet vil vanligvis ikke være sterk nok til å støtte den nylig tilknyttede grenen før slutten av denne tiden. Sjekk graftet daglig for å sikre god kontakt med scion med lager.