Innfødte afrikanske trærne dyrkes for spiselige steinfrukt frukt

June 22

Drupes er kjøttfulle frukt som har en intern frø omgitt av et hardt indre lag eller "stein." Eksempler er den felles fersken, plomme, nektarin og kirsebær. Noen nøtter er også klassifisert som drupes, for eksempel almond, fordi de har en grønn skall med et frø inni, som er den spiselige delen vi kaller mutteren. Kokosnøtter kalles "tørr drupes" på grunn av tykke skall som omgir store frø, som er det vi tenker på som kokos. Flere arter av daddelpalmer også produsere frukt som er ansett som en steinfrukt. I Afrika er flere typer innfødte palmer dyrket for spiselige steinfrukt frukt. Disse inkluderer kjent dato palm, Senegal dato palm og afrikanske olje palm. Selv om kokos håndflaten ikke er en offisiell arter av Afrika, er disse drupes også en kultivert avling.

Forskjeller mellom Drupes og andre frukter

Frukt som har flere frø i deres saftige kjøtt er klassifisert som bær. De inkluderer appelsiner, limes og tomater. Saftig frukt er ananas og fig: slike typer frukt råtne når de faller til bakken, i motsetning til drupes, som kaster frøene. Nøtter som valnøtter og pecans kalles tørr drupes eller "drupaceous nøtter" fordi deres ytre skall (skall) er et hardt skall omgir som frø, eller mutter.

Daddelpalme

Dato palm (Phoenix dactylifera) produserer en sukkerholdig steinfrukt næringsrik og deilig, og som brukes over hele verden i mange oppskrifter. Dette palm er innfødt til ørkenen i Nord-Afrika og er palm mange tror når ordet "oasis" er nevnt. Daddelpalmer få vannet de trenger fra kilder og vann ligger under bakken. Dato palm har vært en viktig avling i Afrika i mange århundrer, og frukten den produserer er ofte nevnt i Bibelen. Datoen er ikke bare godt tilpasset ørkenen miljøet som den lever, men når det tørket det reiser også, og har gitt ørkenen folkeslag næring under sine reiser i veldig tørre steder. Datoen er normalt pollinated av vind, men afrikanske folkeslagene har lært å hjelpe prosessen siden antikken. I dag, har maskinene blitt utviklet som slag pollen på kvinnelige blomster å øke treets produksjonen av frukten.

Senegal daddelpalme

Senegal dato palm (Phoenix reclinata), også kalt afrikanske wild dato palm, er en annen steinfrukt-produserende palmetre som er innfødt til tropiske Afrika. Det er en mindre tre enn vanlig dato palm, ofte økende til 35 fot i høyde og har flere kofferter. Dens frukt er mindre enn den Phoenix dactylifera, men det har en viktig plass i afrikansk landbruk.

Afrikanske olje Palm

Afrikanske olje palm (Elaeis guineensis) er en annen steinfrukt produserer frukt som er innfødt til det afrikanske kontinentet. Frukten er verdsatt for sin fet cellulose og frø, som er rik på palmitinsyre. Det er en av palmene som er dyrket for olje, som ofte brukes i produksjonen av såpe og lys. Palmeolje slags også brukes i margarin og noen candies. Selv om tropisk palm oljer er funnet for å inneholde store mengder mettet fett, som mange tror skal unhealthful, fortsatt de brukes i produksjon av mange matvarer som er spist verden.

Kokos

Debatten finnes over definisjonen av "native" planter og dyr. Kokos håndflaten og kjent frukten er antatt å ha dukket først opp på kysten av Øst-Afrika ikke lenge etter Kristus, når malaysiske voyagers muligens introduserte det. Den første kjente referansen til kokos palm i Afrika oppstod i 60 e.Kr. i et skriftlig arbeid med tittelen "Periplus Maris Erythraei." Det er ikke kjent om kokos var en målrettet innføring i Afrika eller om oppe "nøtter" fløt til afrikanske kysten på egenhånd. Uansett hvordan det kom, mange anser kokos håndflaten skal en stedegne arter, og det har blitt en viktig avling og viktig matkilde for mye av det afrikanske kontinentet.