Innendørs voksende & høytrykk natrium lys

October 22

Innendørs voksende & høytrykk natrium lys

Planter holdt indoors kreve spesiell belysning slik at de kan vokse, blomst og frukt. En av de beste måtene å simulere naturlig sollys er å vokse innendørs planter under høytrykk natrium lys, også kalt HPS lys.

Kommersielle dyrkere favorisere HPS lys for å samle planter innendørs fordi de er de mest effektive innendørs vokse lysene. I tillegg er de billigere enn glødepærer. De bruker like mye energi som en lyspære men siste mye lengre. I tillegg er HPS lysene seks ganger sterkere.

Høytrykk natrium lys

HPS lys brukes vanligvis til innendørs voksende når det er tid for planter å starte spirende, blomstring og fruiting. Grunnen til dette er at HPS lys avgir lys fra den oransje og røde delen av det elektromagnetiske spekteret. Dette er typen lys kreves for planter blomst og frukt. Under vegetativ vekst, planter trenger lys fra det blå området av spekteret og avhenger av andre typer belysning.

Bønder eller bøndene bruker ofte reflektorer fordi mye av HPS lys mot planter som mulig.

Fordeler

Mens en 400 watts HPS pære koster rundt $75, fra 2010, kan det vare i opptil to år, illustrerer hvordan kostnadene effektive HPS lamper kan være. Det ville ta 10 54-watt rør lysrør for $20 hver for å gi sammenlignbare lys. Men fordi HPS lys er også mer effektiv de koster mindre å operere.

Drivhus dyrkere bruke naturlig lys for voksende sine fabrikker, men supplere deres belysning med HPS lys under blomstring og fruiting stadier av anlegget.

Ulemper

HPS lys må brukes i forbindelse med annet utstyr. Den elektriske strømmen til HPS pære styres av ballast. Forskjeller i temperatur og høy luftfuktighet er noen av faktorene som kan påvirke ballast's drift, så det må være avkrysset regelmessig.

Også fordi disse lysene opererer ved svært høye temperaturer, krever de et kjølesystem.

Kombinasjon lys

Når planter er unge og fortsatt i vegetative scenen, HPS lys er vanligvis ikke brukes eller brukes i kombinasjon med metall metallhalid lys. Metall metallhalid lys avgir lys i den blå delen av spekteret, som er lys voksende planter krever.

Bøndene også bruke lys lysemittrende dioder (LED) i kombinasjon med HPS lys fordi HPS krever ekstra utstyr for kjøling. LED-lys lyser kule og er lette og økonomisk.

Betraktninger

Planter dyrket under HPS lys kan vokse leggy. De ser ofte blek og sultet av nitrogen, men faktisk de er friske uansett utseende.

HPS lys også få ekstremt varm og kan brenne hvis de er plassert for nær planter. Arbeidere bør også ta forholdsregler seg verneklær og -briller fordi HPS lamper avgir ultrafiolett lys.

God ventilasjon er et must å holde plantene sunn.