Innendørs planter med hvite Trim

August 16

Spraglete planter tilbyr en distinkt skjønnhet ikke finnes i grønn-leaved planter. Hvit greie kan vises som striper, flekker, mottling eller kanter på bladene. Greie er ønskelig karakteristisk i innendørs anlegg, finnes det ofte ikke i naturen siden det har ingen evolusjonær fordel. Spraglete delen av anlegget kan ikke lage mat for anlegget grunn av klorofyll, og intens Utendørsbelysning er sannsynlig å skade bladverket. Et innemiljø tilbyr lavere lysintensitet og tilbyr mer miljømessig stabilitet, slik spraglete planter gjøre ideelle potteplanter.

Urter

Urter er planter som brukes av mennesker på noen måte, slik som for mat, medisin eller parfyme. Mange spraglete planter er oppført som spiselige i mange kokebøker og hagearbeid magasiner. Den vanlige salvie (Salvia officinalis) har en spraglete skjema kalt "Tricolor", og det bærer hvit kanter blader med lilla ny vekst. Hvis vokst utenfor, er det hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 9. "Pesto Perpetuo" basilikum (Ocimum spp.) er en duftende årlig med en tynn hvit kant som kan dyrkes som en kulinarisk urt eller dekorative årlig, og hvis vokst utenfor det er hardføre i USDA soner 2 til 11. Spraglete svenske ivy (Plectranthus spp.) er spiselig, men er sjelden brukt i matlaging. Den brukes ofte som en spraglete sommer årlige hardy i USDA soner 9 til 11.

Hengende planter

Hengende planter er planter med en mounding eller gråt vane som gjør dem egnet for hengende kurver. Det finnes to kjente varianter av spraglete edderkopp planter (Chlorophytum spp.); en har hvite striper på midten av bladet, mens den andre har hvite striper ned blad kantene. Disse plantene produsere lang stilk med liten plantlets på slutten og se spektakulære i innendørs hengende kurver. Når vokst utendørs, er de hardføre i USDA soner 10 til 11. Spraglete snikende fig (Ficus spp.) produserer papery blader med bred hvit kant og kan også dyrkes utenfor i USDA soner 7 til 11 Hvis et skyggefullt sted.

Oppreist planter

Oppreist planter stå alene og noen gang kreve støtte. Spraglete gummitre (Ficus spp.), for eksempel kommer leggy når dyrket innendørs, og ofte krever en innsats. Store bladene produserer brede hvite kanten og kan være ganske dramatisk. Det er hardfør utendørs bare i USDA soner 10 til 11, men det er brukt som en innendørs anlegg nesten overalt. Spraglete Eureka sitron (sitrus spp.) gir ikke bare blanke, hvite kanter blader, men også under de rette forholdene, kanskje du kunne høste din egen dekorativ stripete sitroner. De produserer sitroner innendørs men produserer mer produktivt utendørs i deres USDA hardførhet soner 9 til 10.

Sukkulenter

Sukkulenter er planter som har kjøttfulle forlater laget for å beholde vann. Innendørs, vannretensjon er vanligvis ikke et problem, men utendørs, denne kvaliteten hjelper en plante bevare seg i tørre perioder. De fleste sukkulenter verdsette en lyse solfylt vindu når dyrket innendørs. Agave, brukt i produksjonen av tequila, har en spraglete versjon med kremet hvite blad kanter. De gjør veldig dramatisk houseplants men når dyrket utendørs er hardfør bare i USDA soner 9 til 11. Mange bromeliads vise et utvalg av farger og blad former; mange varianter har bred kremhvit margene. De fleste er vanlige stueplanter men kan dyrkes utenfor i USDA soner 9 til 11, avhengig av arten. Høner og kyllinger (Echeveria spp.) er ofte vokst både innenfor og utenfor. Ulike "Compton karusell" viser en kremet band på hver side av bladet og er hardføre i USDA soner 8 til 11.