Innendørs huset planter

June 6

Potteplanter, gi mens et dekorative formål, dyrkeren en viss tilfredsstillelse fra å observere deres vekst og blomstre. Houseplants kan også bringe til tankene gode minner fra en kjær eller en venn. Med forskjellige houseplants tilgjengelig finnes det alternativer for bøndene med et bredt spekter av interesser og ferdighetsnivåer.

Betraktninger

Gir houseplants med skikkelig lys, vil vann, ernæring og temperaturen gå en lang vei hjelpe houseplants trives. Kravene varierer anlegget størrelse og type og tiden av året, så en størrelse passer alle tilnærming kan føre til skuffende resultater. Når du kjøper en plante, kontroller at det er korrekt merket med botaniske og felles navn slik at du vet (eller kan forskning) hvordan å gi forsvarlig behandling for anlegget.

Fordeler

Houseplants legge varme, skjønnhet og livet til et rom. De har også tjene som naturlig luftrensere ved å absorbere skadelige stoffer i hjemmet eller på kontoret. For eksempel, å edderkopper anlegg, philodendron og golden pothos fjerne formaldehyd molekyler fra luften, mens krysantemum og gerbera tusenfryd er spesielt god på å fjerne benzen, ifølge University of Florida.

Utfordringer

Dårlig belysning, lav fuktighet, utkast og mangel på sentral oppvarming kan alle være utfordringer for voksende potteplanter. Hvis du ikke kan gjøre justeringer for å kompensere for én av disse faktorene, velger du en plante egnet for voksende betingelsene du er kjøpedyktig skaffe. For eksempel hvis lav fuktighet er et problem, vurdere hvordan du kan gi nødvendig fuktighet for anlegget ved å holde det på badet, rundt den med vann skuffer eller en luftfukter. Eller velg en plante som en kaktus som trives med lav fuktighet.

Advarsel

Overwatering er en av de største årsakene til houseplant tap, ifølge Colorado State University. Å bestemme når en plante trenger mer vann, poke en finger inn i jord å se hvordan jord føles på roten dybde. Hvis jorden er fuktig, trenger ikke anlegget vann. Hvis jorden er tørr, er det nok på tide å anlegget. Holde potteplanter i potter som har hull i bunnen. La vannet renne til en tallerken og deretter kaste vannet så anlegget ikke står i den. Holde inne sinn, også, at planter krever mindre vann om vinteren, når lysintensiteten reduseres.

Historie

Mennesker har tatt planter fra sine naturlige omgivelser og bringe dem innendørs minst siden dagene av den egyptiske faraoene, ifølge North Dakota State University forlengelsen. Potteplanter ble populær i viktoriatiden, når mange tropiske arter ble først brakt inn i hjemmene til å vokse. I USA, kan fødselen av moderne houseplant industrien spores tilbake til 1936, da nurseryman John Masek oppdaget på nytt den attraktive, lett å vokse philodendron. Fordi philodendron var så billig overføres, potted Masek opp anlegget å selge på krone butikker og blomsterhandler butikker. Priset rimelig og lett tilgjengelig, philodendron ble raskt en populær houseplant, og nesten alle hjem hadde en, ifølge Texas A & M. Derfra anlegget selgere utvidet til andre typer planter.