Innendørs anlegg Bug Killer

March 2

Innendørs anlegg Bug Killer

Houseplants er bare utsatt for angrep fra skadedyr og insekter som plantene vokser utendørs. Mange planter plukke opp skadedyr når de plasseres midlertidig utendørs om sommeren. Det er også vanlig for planter å være allerede infisert når de er kjøpt, som enkelte skadedyr er for liten til å bli lagt merke til. En rekke plantevernmidler anbefales for bruk på innendørs planter.

Typer

Colorado State University forlengelsen anbefaler bruk av insecticidal såper, neem og pyrethrins for effektiv kontroll over kryp og insekter på innendørs planter.

Beskrivelse

Insecticidal såper er avledet fra kalium salter i fettsyrer. Kjemisk skader celler membraner av målrettet skadedyr og forårsaker døden gjennom uttørking. Neem er den naturlige oljen i indisk neem treet. Insektmiddel frastøter skadedyr og hindrer deres fôring prosessen, undertrykker veksten og forårsaker død. Pyrethrins er også naturlige kjemikalier som finnes i enkelte tusenfryd arter. Plantevernmidler fungerer raskt men vedvarer for bare noen timer.

Målrettet skadedyr

Produkter som inneholder insecticidal såper er mest effektive når de brukes på myke-bodied skadedyr som bladlus og midd. Insektmidler er effektive bare i flytende form og mister effekt ved tørking. Neem-baserte plantevernmidler kontrollere Trips, bladlus og whiteflies. Pyrethrins er mest effektivt på whiteflies, skalaer, Trips og bladlus.