Ingefær rot forplantning

October 14

Zingiber officinale, også kjent som ingefær, er en tropisk plante du kan vokse både inne og ute. Det er faktisk mange varianter av ingefær, spiselige de som har vært del av healer kits verden i tusenvis av år. Dette anlegget er også ikke fremmed for kjøkkenet. For de som elsker fersk ingefær, ingefær rot overføring er enkelt og, når etablert, anlegget krever svært lite Stell.

Utvalg og forberedelse

Velge et stykke ingefær rot som har flere fingre. En finger er en gren som kommer fra sentrale rhizome. Kontroller at ingefær er fast og frisk; Hvis det har rynker, indikerer en tørr rot som ikke vil vokse. Se etter fingre som har små vekster som ser ut som glatt potet øyne. Nyt valgte fingrene over natten i ferskvann.

Innendørs overføringsoppgave

Fyll en gryte minst 16 inches i diameter med små steiner toppet med god potting jord. Dette oppsettet gir drenering og unngår vann-logging din ingefær. Angi rhizome i jorda slik at knoppene peker oppover. Dekk roten helt med 1 tomme jord. Vann roten og plassere den i et område der den mottar indirekte lys i et varmt rom. Vann anlegget når jorden blir tørr, men unngå metning. Etter minst 265 dager, kan du la jorda tørke og høste. Beholde flere fingre for ny planting.

Utendørs overføringsoppgave

Hvis du bor i hardførhet sone 6 eller høyere, du kan plante ingefær rot utendørs, men du må ta den inn før den første fryser. Vent å plante din rot til den gjennomsnittlige daglige temperaturen er over 75 grader. Se etter en hage plass der det er delvis skygge, vind beskyttelse og rik, godt drenert jord. Kompost forbedrer ginger vekst. Som sette med innendørs planting, rhizome i jorden med knopp vendt oppover. Vann etter behov.

Omsorg for ingefær planter

Som temperatur, lys og fuktighet nivåer er rett, krever ingefær lite omsorg. Når det aktivt vokser, sørg for at jorda forblir fuktig. Jord bør nesten tørr mellom Pottejorden. Hvis du har dårlig jordsmonn, bruk en 10-10-10 gjødsel månedlig. Hvis du ser rød edderkopp midd, dis plantene daglig for å motvirke angrep. Ingefær rot når en ideell smaken om 265 dager etter overføring