Informasjon om vann bløtgjøringsmiddel

February 7

Hardt vann - vann som inneholder oppløst kalsium og magnesium - kan la såpe avskum og skalering på bad og kjøkken kamper. Mange bruker vann nedtoningen systemer for å redusere de oppløste hardt mineral ionene i vann.

Slik fungerer det

Vann bløtgjøringsmiddel består vanligvis av en tank som vann pumpes gjennom plast gi opp perler som er dekket med en natrium- eller kalium salt. Natrium- eller kalium på perlene utveksles med kalsium eller magnesium i vannet. "Myknet" vannet er så sendt til inventar i hele hjemmet.

Gjenfødelse

Over tid bli perlene i en kalkfilteret fullstendig dekket med kalsium og magnesium, gjør dem lenger effektive i ionebytte. Perlene må bli dynket i en saltlake, rødme alle kalsium og magnesium i avløpet. Perlene genereres deretter med natrium- eller kalium.

Oppløst jern

Selv om vann bløtgjøringsmiddel brukes primært til kalsium og magnesium, kan vann bløtgjøringsmiddel også fjerne opptil 5 mg/L av oppløst jern.

Fordeler

Vann bløtgjøringsmiddel kan redusere såpe avskum og skalering på inventar. Myknet vann produserer også mer såpe såpeskum, fører til bedre rengjøring av klær og retter.

Negativer

Myknet vann kan føles glatt eller slimete. Mange mennesker ikke liker følelsen av softened vann eller klager over at de føler som om såpe ikke helt vaske av huden. Hjem med vann nedtoningen systemet kan gå gjennom flere varmtvannsberedere over tid som salt kan være etsende på varmekoilene.