Informasjon om tusenfryd blomster

October 18

Informasjon om tusenfryd blomster

Ordet daisy betyr dagens øye. I de fleste USDA hardførhet soner er Tusenfryd flerårige, betyr at de vil vokse tilbake år etter år. I kaldere klima må tusenfryd være mulched over vinteren. Vanligvis er de ikke utsatt for insekter og sykdommer. Feed dem gjødsel rike på fosfor og blomster blir større og lysere.

Shasta Daisy "Crazy Daisy"

Crazy Daisy er en dobbel versjon av shasta daisy. Blomstene er 2 1/2 inches i diameter med doble av kronblader i en vanlig shasta daisy. Senteret er gule med hvite kronblader i ulike former. Crazy tusenfryd vil vokse like høye som 28 inches og blomstrer hele sommeren. De er hardføre, som de fleste typer jord og full sol. Crazy Daisy er hardfør USDA soner 5 til 9.

Swan River Daisy "Blue Star"

Swan River daisy "Blue Star" er en av de minste av daisy familien. Blomstene er 3/4 tommer i diameter og hele anlegget er 8 inches tvers. Blomstene er en dyp blå, nesten lilla farge med en svart sentrum, omgitt av gult. Ett kjennetegn er at hver petal fremheves og ender i et punkt. Swan River daisy "Blue Star" vokser så mye som 8 inches, gjør det en perfekt ramme plante. Det liker full sol og en godt drenert jord.

Engelsk Daisy Habanera røde Tips

Engelsk daisy Habanera røde Tips er en av de mest spektakulære tusenfryd blomstene. Det er en full dobbel med petals så liten som en nål. Blomstene er 2 inches i diameter. Kronbladene er hvite med røde tips. Center kronbladene er tett sammen og danne et solid rød senter. De lufte derfra, lage en ring av hvit rundt sentrum og slutter med en ytre sirkel av røde tips. Engelsk daisy Habanera røde Tips vokser 6 inches høy og 6 inches bredt og liker delvis skygge, noe som gjør det til et godt valg for containere og vindu bokser. Engelsk daisy Habanera røde Tips er hardføre i USDA sonene 4 til 8.

Gloriosa Daisy "Maya"

Gloriosa daisy "Maya" er den første dobbel blomst i gloriosa daisy familien. Den vokser til 4 1/2 inches i diameter, har en rust-farget canter, ringed med lys grønn og gull kronblad. Planten vokser til 20 inches i høyde og 16 inches bredt. Gloriosa daisy "Maya" er en som en cut-blomst. Gloriosa daisy "Maya" er også en av de mest fleksible, overlevende i både varme og fuktighet, samt kjøligere og regnfull klima.

Lanceleaf Coreopsis "Sternthaler"

Lanceleaf coreopsis "Sternthaler" blomstrer fra forsommeren til like før første frost. Blomsten har en mørk gylden senter, ringed med burgunder og lys gylne petals, er 2 1/4 inches i diameter og vokser til ca 18 inches høy. Dette anlegget er hardføre i USDA soner 3 til 8.