Informasjon om Mimosa

May 31

Mimosa (Albizia julibrissin), opprinnelig fra Asia, kan nå en høyde på 35 til 40 fot. Den danner en vase form som et enkelt-trunked tre eller en multistemmed busk med en bredde på opp til 30 fot. Den produserer grasiøs, fernlike løvverk som måler opp til 8 inches lang og 4 inches bredt. Duftende blomster ligne rosa og hvit pongponger som måler mer enn 1 tomme i diameter og vises i store klynger. Følgende blomstrende, 6-tommers frø pods vises.

Invasjonen trussel

Ofte kalt silk treet, har mimosa aggressive, invasiv vaner. Konkurranse kan og overvelde eget busker og trær. Treet er naturalisert i New Jersey og sørover til Florida. Det oppstår vestover til Louisiana. Det har også rømt dyrking i California. Frø germinate raskt i forstyrret jord steder. Det har etablert seg langs riparian områder der frø bli allment spres med flyter nedover bekker eller elver. Treet har potensial til å tolerere en rekke grunnforhold. Det tåler delvis skygge, men foretrekker å vokse i fullt sollys.

Frø-Viabilty

I områder med en mild våren, mimosa begynner å blomstre i April, men i områder som gjennomgår våren frost, blomstrende starter i juni. Treet produserer blomster nonstop til ca August. Seedpod krever en sterk vind å bryte den fra treet. Frøene være levedyktig i jord i rundt fem år. Etter Harvard University, en mimosa treet frø plassert på Arnold Arboretet tørr lagring spirer vellykket etter 67 år.

Levetid

En legume, mimosa kan løse nitrogen i de omkringliggende jord, hvilke innrømmer treet til å vokse i nærings-fattig steder. Mimosa kan vokse spirer fra noen levende rot, som gjør det vanskelig å utrydde. Selv da kuttet bakken, vil treet resprout. Treet produserer to til tre distinkte taproots. Soilborne sopp fusarium regelmessig infiserer på treet med rotsystem og føre til gjennomgå en kort levetid. I USA, treet bor vanligvis bare 10 til 15 år, men i sitt opprinnelige hjemland Korea, treet kan leve 45 eller flere år.

Kontrollen og betraktninger

Vurdere kutte mimosa treet ned på bakkenivå eller omkransar treet for å ødelegge det hovedavdeling trestamme. Hånd trekke noen spirer som begynner å oppstå fra på treet med rotsystem. Bruke et ugressmiddel som inneholder glyfosat eller triclopyr på undersiden av unge frøplante kan kunne beseire dem. Unngå at Plantegiften komme i kontakt med lokale planter fordi det vil også drepe dem. Til tross for mimosa treets tendens til å unnslippe dyrking, er treet fortsatt tilgjengelig kommersielt på forskjellige steder. Alltid rake opp frøkapslene å prøve å kontrollere utøvelsen.