Informasjon om liljer

July 27

Informasjon om liljer

Lilium eller lily slekten omfatter ca 100 ulike arter av oppsvulmede blomstrende stauder. De er prangende blomster som fungerer bra i naturlige landskapsforming, skog hager, eller som beholder plantene.

Identifikasjon

Liljer har stive stammer omgitt av smale lanse-formede blader. Blomstene vokser fra spissen av hver blomst stamme. Lily blomstene varierer i skjemaet. Noen er trompet formet, mens andre er formet som boller, bells eller trakter. De er tilgjengelige i en rekke forskjellige farger og størrelser.

Typer

Flere lily arter og kultivarer inkluderer Formosa lily, en arter Taiwan som vokser mellom 3 og 6 fot høy og produserer duftende, trompet-formede hvite blomster; Fortryllelse, en asiatisk lily sorten, vokser mellom 2 og 3 fot høy og produserer oransje blomster og påske, en orientalsk sorten, vokser mellom 2 og 3 fot høy og produserer crimson-røde blomster.

Betraktninger

Liljer foretrekker fullt sollys og næringsrike, godt drenert jord. De er utsatt for en fungal sykdommen botrytis lys eller grå mold. De er også utsatt for angrep fra planteetende pattedyr som hjort og kaniner, så vel som snegler, snegler og en rekke insekt skadedyr.