Informasjon om Bee Balm anlegget

September 24

Bee balsam (Monarda didyma) er en flerårig fra Mint familien, ofte kalt bergamot eller Oswego te. Bee balm gir en attraktiv blomst, hvilke har evnen å lokke hummingbirds, bier og sommerfugler i hagen din.

Identifikasjon

Bee balm vil vokse til å være så høyt som 5 fot, med 3 - til 6-tommers lange blader. Anlegget inngår spre klumper så bredt som 3 fot på anledning. De lyse røde rørformede blomstene forekommer i en klynge på stammer. Anlegget dør helt ned til bakken hver vinter, men kommer tilbake til våren.

Geografi

Bee balm vokser i naturen fra Ontario østover gjennom Maine og sørover gjennom Georgia. Utvalget av bee balm utvider så langt vest som Missouri og Minnesota, med anlegget også forekommer i deler av Pacific Northwest. Bee balm tåler våte bakken relativt godt, men er utsatt for virkningene av tørke.

Betraktninger

Et godt valg for butterfly hager, bee balm kommer i mange hybrider med forskjellige farger. Blant dem er Violet Queen sorten, produsere lilla blooms og Alba utvalg kjent for sin hvite blomster. I kolonitiden lærte kolonistene i Amerika fra Oswego stamme New York State å utnytte bladene av bee balm å gjøre en form for te.